Uue autoga esimese stardi teinud Raul Jeets näitas kiireid aegu kuid kahe väljasõidu tõttu lõppkokkuvõttes kõrget kohta ei saanud.

Raul Jeets ja Andrus Toom (Mitsubishi Lancer EVO X) alustasid Läti meistrisarja kandidaatrallit katsevõiduga, Siim Plangi ja Marek Sarapuu (Subaru Impreza) olid kaheksandad ja kaotasid Jeetsile 25 sekundit. Kolmandal katsel tõusid üldliidriteks Janis Feldmanis ja Anrijs Jesse (Mitsubishi Lancer EVO X R4), Jeets ja Toom olid teised (+2,9). Plangi ja Sarapuu võitsid katse ja tõusid viiendale kohale. Neljandal katsel oli kiireim taas Plangi, kes tõusis neljandaks, Jeets oli katsel neljas kuid eespool Feldmanisest ja tõusis taas liidriks.

Järgmistel katsetel sai väga hea hoo üles Plangi, kes võitis viienda, kuuenda ja kaheksanda katse ning olid enne viimast, üheksandat katset teisel kohal, kaotades liidritele, Janis Vorobjovsile ja Guntars Zicansile vaid 0,75 sekundit. Viimasel katsel tegi Vorobjovs kõik, et lätlaste au kaitsta ja suutis Plangit edestada 1,1 sekundiga, mis tähendas Vorobjovsi võitu Plangi ees, ajaline vahe oli 1,85 sekundit. Kolmas koht kuulus lätlastele Svilis-Aizsilnieks (Mitsubishi Lancer EVO 7), kaotades Plangile 17,26 sekundit. Siimu sõnul sujus ralli hästi, vaid esimene katse oli see, kus kaotati liiga palju aega.

„Esimesel katsel jäime risti tee peale, ei saanud tagurpidikäiku sisse ja sinna kulus aeg. Edasi oli juba kõvasti parem, vaatasime, et hoogu on ja rehvi valisime ka hea. Vorobjovsile kaotasime tegelikult ju ainult kahel katsel, esimesel ja viimasel. Sõitsime terve ralli üsna puhtalt ja see toimis ning kiirust oli. Viimane katse oli üsna konarlik ja loopis autot kõvasti, seal hoidsime natsa tagasi, Vorobjovs ütles mulle, et temal olid need kohad flat out. Aga oleme rahul,“ rääkis Plangi, kes plaanib kaasa teha ka Sarma ralli ja ilmselt nädal enne seda Otepää rallisprindil, ruudulipp.ee veebilehele.

Priit Koik ja Uku Heldna said BMW’ga kihutades kaheveoliste neljanda koha, samuti BMW’ga kihutanud Vallo Nuuter ja Alari Kupri katkestasid kolmandal katsel radiaatori purunemise tõttu.