M-Sporti meeskond plaanib Tänaku homme starti lasta, kui nad suudavad eestlase Ford Fiesta RS WRC veest välja tuua ja sõidukorda saada.

Tänak tunnistas intervjuus autosport.com-ile, et neil oli koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga õnne, et nad avariist nii kergelt pääsesid. "See ei olnud kena õnnetus. Nägin, kuidas vesi vastu tuli, kui me üle katuse rullusime. Võtsime turvavöö lahti ja nii kui me ukse avasime, tuli vesi sisse," rääkis Tänak.

Tänak kirjeldas M-Spordi vahendusel, et järsk pidurdus kahjustas ta auto esivedrustust, misjärel ei suutnud ta vasakkurvis teel püsida.

"Õnneks maandus auto ratastele, aga vesi oli nii sügav, et auto uppus kiiresti. Kohe, kui avasime uksed, oli auto sekunditega kadunud. Lisaks oli mul probleem sidekaabliga - see ei tulnud lahti ja kiskus mind vee alla. Meil oli tõesti õnne. See ei olnud just meeldiv hetk."

Tänak meenutas, et pärast pääsemist ei olnud neil mingit võimalust tiimiga kontakteeruda. "Raadio oli kadunud, mobiililevi polnud. Tiimis ei teadnud ligi 20 minutit keegi, mis meiega juhtus. Võite ette kujutada, kuidas nad muretsesid," rääkis ta.

"Sellist tunnet pole ma varem kogenud. See on tühi tunne, parim oleks pääseda kiiresti tagasi autorooli. Tiim üritab auto võimalikult kiiresti tagasi saada ja on valmis pingutama kogu öö, et see töökorda saada. Kõlab üsna hullumeelne plaan. Aga kui on mingigi võimalus auto töökorda saada ja startida, siis tean, et mu tiim saab sellega hakkama."

M-Sporti juht Malcolm Wilson kiitis eestlasi, et nad tahavad homme rallit jätkata: "Ma ütlesin neile, et oluline oleks, et nad jätkaksid, kui see vähegi võimalik on. Samas ütlesin neile otsekoheselt, et ma mõistan, kui nad seda ei soovi. Nad teatasid, et tahavad väga rallit jätkata."

Kuigi M-Sporti meeskond ei tea masina kahju suurust enne, kui auto on veest välja toodud ja üle vaadatud, on Wilson väga optimistlik.

"Ma arvan, et me saame auto uuesti tööle. Tegemist ei olnud mereveega või millegi taolisega. Seega ma usun, et saame selle mootorist välja - arvestades, et saame masina õigel ajal veest kätte," teatas Wilson.

Ralli korraldajad saatsid sukeldujad järve põhja masinat otsima ning lähiajal loodetakse see kraanaga välja tõsta.