Teise kvalifikatsiooni võitnud, kuid kolmandas kuues olnud ART GP meeskond saatis esimeses vahetuses rajale Kevin Estre, kes andis peale oma sõitu auto Kevinile üle teisel kohal, neist eespool oli ART GP teine McLaren, mida avavahetuses roolis Alvaro Parente. Estre oli aga vahet liidriga vähendanud ja kui Korjus sõitu jätkas, ei möödunud palju aega, kuid ta möödus Grégoire Demoustier'ist ja ART GP auto number 99 Kevin Korjusega roolis tõusis liidriks.

Korjus andis auto viimaseks vahetuseks üle Andy Soucek'ile, teisel kohal oli sellel aastal sarjas debüteerinud M-Sport meeskonna Bentley, mida juhtis Steven Kane.

Otsustavad hetked sõidust algasid 42 minutit enne finišit, kui üks autodest korralikult seina sõitis ja rajale tuli turvaauto. See oli Bentley tiimile hea, sest vahe Soucek'iga vähenes seeläbi. Peale turvaauto lahkumist möödus Kane Bentley'ga ringiga mahajäänutest ja kui ees oli vaid ART GP auto, siis hakkas vahe brittide kasuks vähenema. Keskeltläbi sekundi jagu ringil kiirem olnud Kane püüdis Soucek'i kinni ja möödus ning hoidis edu finišini, kus esimese kahe meeskonna vahe oli 1,2 sekundit.

Lisaks teenis M-Sport Bentley sarnaselt mitme teise meeskonnaga sõidu algfaasis boksist läbisõidu karistuse möödumise eest kollaste lippude tsoonis, seega olid võitjad tõeliselt heas hoos.

ART GP meeskonna auto 99 võib samuti tulemusega rahul olla, Kevin Korjus tõstis tiimi liidrikohale ja kuigi lõpufaasis polnud neil siiski midagi Bentely kiirusele vastu panna, saab etapi kordaläinuks lugeda. Seda kinnitab ka Korjus ise, öeldes, et meeskond tegi väga head tööd, kõik sõitjad tegid korraliku esituse ja ilusaks punktiks nädalavahetusele on see, et ART GP meeskond #99 juhib Blancpain Endurance sarja, mille järgmine etapp sõidetakse 27.-28. juunil Prantsusmaal Paul Ricardi ringrajal.

Silverstone'i etapi kokkuvõte: