Eelviimasel katsel lendas Al Rajhi lausa üle katuse ja jäi külje peale seisma, kuid sai siis pealtvaatajate abiga neljale rattale tagasi ja jätkas sõitu. Aega oli aga nii palju kaduma läinud, et Kruuda tõusis teiseks ja rootslane Ahlin kolmandaks. Enne viimast katset jäi liider Ketomaad ja Kruudat lahutama veel 18,7 sekundit. Teelt sõitis Al Rajhi välja ka üks katse varem.

Viimasel 15,87 kilomeetril õnnestus Kruudal aga Ketomaad 20 sekundiga edestada ning võit oligi tema! Soomlane, kes enne Kruudat startis ja finišis juba auto peal juubeldas, sai lüüa vaid 2,3 sekundiga.

"Katse lõpus Martin (Järveoja) ütles mulle, et me võitsime. Mina nägin enda ees Ketomaad pidutsemas auto peal ja ütlesin "Ei, me kaotasime" ja seal tekkis siuke arutelu ja väike arusaamatus Lõpus mulle ikka öeldi, et me võitsime," kirjeldas Kruuda.

"Tegelikult ei tekkinud enne viimast katset üldse võidumõtteid. Oln rahul oma teise kohaga ning ei olnud üldse plaanitud, et ma võidaksin. Viimasel katsel sisestasin endale, et teine koht on ka suurepärane - parem 18 punkti kui üldse mitte midagi. Lõpp hea, kõik hea. Paremat tulemust poleks osanud oodatagi."

Järgmisele MM-etapile Mehhikosse Kruuda ei lähe. WRC2 sarjaga liitub ta uuesti Portugali rallist aprillis. Enne seda on tal kavas veel kaks Soome meistrivõistluste etappi Joensuus ja Mikkelis. Samuti jääb Kruudal vahele Argentina ralli, mis tähendab, et Ott Tänakuga saavad nad ühes sarjas võidu kihutada alles juuni lõpus Poolas. Juuni alguses toimuval Sardiini rallil on Tänakul veel istumise all WRC masin.

WRC2 Rootsi ralli üldarvestus: 1. Karl Kruuda 3:14.40, 2. Jari Ketomaa +2,3, 3. Fredrik Ahlin +1.18,1, 4. Yazeed Al rajhi +2.17,4, 5. Juri Protasov +3.20,1.

Vaata Kruuda kommentaari videost!