Kuna Pärnu raja põhi oli korralikult läbi külmunud, siis otsustasid võistluse organisaatorid Pärnu motoklubist paar päeva enne toimumiskuupäeva, et üritus toimub iga ilmaga. Kuna eile sadas hommiku poole lörtsi, mis hiljem muutus vihmaks, siis muutus rada aga väga mudaseks ning paljud sportlased pidid võistluse kas siis enda või tõrkuva tehnika tõttu pooleli jätma.

Ühe tunni kestnud soolotsiklite sõidus osutus 3-kilomeetrisel rajal üldaarvestuses kiireimaks 16 ringi läbinud E2 masinaklassis võistelnud Martin Leok (KTM, Sõmerpalu MK), kes asus võistlejaterivi etteotsa juba stardisirgel. Teda jälitas enamus sõidust Jüri Triisa (Husqvarna, RedMoto Racing), kuid ta pidi boksis prille vahetamas käima ja nii pääses Leok eest. Viimasel ringil tekkis Triisa tsiklil probleem rehviga ja ta pidi tempos järgi andma ning seda kasutas ära teda seiranud klubikaaslane Priit Biene (Husqvarna), kes tõusis teiseks sõidu viimasel ringil. Lõpujoonel edestas avaetapil samuti triumfeerinud Leok Bienet pooleteise minutiga, kellest omakorda 7 sekundi kaugusele jäi Triisa. Esikuuikusse mahtusid veel Jens Udras (KTM, Pärnu MC), Timmo Mõts (Kawasaki, Sõmerpalu MK) ja Norman Madiberg (Husqvarna).

E1 klassis moodustasid esikolmiku Biene, Udras ja üldarvestuses seitsmendana lõpetanud Don Erik Laane (KTM, RedMoto Racing), E2 kolm paremat olid Leok, Triisa ja Mõts. Enduro arvestuses olid esimesed kaks meest samad, kes avaetapilgi, kui Elary Talu (KTM, Sõmerpalu MK) edestas RedMoto Racing sõitjad Tiit Tippelit (KTM), kolmas oli selles klassis Ragnar Valdstein (KTM, Karksi Racing Team). Seeniorites oli kiireim Toivo Nikopensus (Yamaha, Paikuse MK), kellele järgnesid Jüri Makarov (Honda, Pärnu MC) ja soomlane Vesa Lindholm (Suzuki, Paikuse MK), kellel lõppes viimasel ringil kütus ning mehel tuli kaugelt raja otsast tsikkel käe kõrval boksi lükata.
Harrastajate B klassis võidutses Kevin Radsin (Kawasaki, RedMoto Racing), teist etappi järjest olid teine ja kolmas Olari Puldre (Honda, HRC Eesti Racing Team) ja Risto Voldek (Honda, RedMoto Racing). Harrastajate C klassis oli kiireim eelmisel etapil teise koha saanud kohaliku motoklubi sõitja Reiko Burket (Honda), kellele järgnesid Aimar Platais (Kawasaki, Tihemetsa MK) ja Gert Kase (Suzuki) samuti Pärnu motoklubist. Noorte 85cc klassis oli seekord parim Oliver Leppik (KTM, Pärnu MC), kes edestas ainsat konkurenti Christofer Tederit (KTM) Aave Spordiklubist 2 minuti ja 44 sekundiga. Õrnema soo esindajaid oli raskel rajal võitlemas kolm ja sarnaselt avaetapile võitis Johanna Saareke (Yamaha, Pärnu MC), kellele järgnesid nüüd klubikaaslased Birgit Lippmaa (Yamaha) ja Kaisa Mumma (Kawasaki).

Quadracerite ja ATV-de meeskondlik kestvussõit kestis kaks tundi ning kuna tegemist oli päeva viimase sõiduga, siis selleks ajaks oli rada juba väga hulluks muutunud. Vesi ja muda mängisid mitmetele favoriitidele vingerpussi ning osadel nendest tuli sõit isegi pooleli jätta. Esimestena rajale läinud quadidel heitlesid esikohale avaetapi kaks paremat Siim Vaide ja Martin Toovis (KTM, RedMoto Racing) ning Jaanus ja Janno Tooming (Can-Am, Motobox RT), kuid mõne ringiga pärast hakkas Vaide quad tõrkuma ja Tooming pääses eest. Vaide sai konkurendi küll veel kätte, kuid tõrkuv masin jättis ta paaril korral seisma ja konkurendid kadusid eest. Toovis üritas ka veel mõned ringid teha, kuid peale kaheksat piinarikast ringi jätsid mehed sõidu pooleli. Ainsana suutsid terve sõidu läbida Toomingud, kes läbisid 25 ringi, teiseks sõitsid end Indrek Pukk ja Peeter Volokitin (Yamaha, Pärnu MC), kes tegid sõidu jooksul pikki pause ning jäid võitjatest lõpuks 8 ringi. Vaide ja Toovis said lõpuks kolmanda koha, kuna ülejäänud meeskonnad said kirja veelgi vähem ringe.
ATV-d startisid küll üldujuhul kiirematest quadidest hiljem, kuid Pärnu mudas oli nelikveolistel masinatel eelis ja peagi said kiiremad ATV-mehed quadisõitjad kätte ning läksid oma teed. Seekord osutusid ülivõimsalt parimateks avaetapil kolmanda koha saanud Alo Linkolm – Tanel Veerpalu (Can-Am, Motobox RT), kes edestasid lõpuks sarnaselt avaetapile teiseks tulnud meeskonda Elmo Erlich – Erik Reinmets (Can-Am, AV Motors) lõpuks lausa kahe ringiga. Kolmandaks sõitsid end raske päeva lõpuks Rauno Saage – Arvi Käpa (Can-Am), kes jäid klubikaaslastest 34 sekundi kaugusele.

Rajal käisid ka noored quadisõitjad, kes võistlesid lühemal rajal. Quad 100 arvestuses moodustasid esikolmiku Mõedaka etapi võitja Joosep Eesmäe (Honda, Pärnu MC), Aleks Sale (Suzuki) ja Virgo Mitt (Honda, Paikus MK), suuremaid quade oli rajal ainult kaks ja seal edestas avaetapi parim Karl Kristjan Kajak (Honda, Motoklubi K&K) Karl Joosep Steinbergi (Yamaha, Motoextreme).

Eesti talvise kestvuskrossi karikavõistluste järgmine etapp peaks toimuma 1. märtsil Kose-Risti krossirajal ja selle ümbruses, kuid otsus võistluse toimumise kohta võetakse vastu järgmisel nädalal.