HRC Honda Racing on selle juhi Juss Laansoo sõnul kokku pandud ja võimalikuks saanud ainult läbi mitme pea ning rahakoti. "Põhjus meeskonna loomiseks oli ikkagi üks – me kõik oleme motokrossi fanaatikud ja meie ühine kirg selle spordiala vastu pani ka selle meeskonna idee liikuma. Eks see oli toona asjade kokkulangevus ning ma haarasin sellest asjast kinni, et anda edasi kogemustepagas spordist, füüsilisest vormist, tehnikast, amortisaatoritest ning võidusõidu psühholoogiast. Meeskonna toetajad ja koostööpartnerid on tulnud nii Henrylt, Priidult, minult kui ka Jaanus Kompuselt, kes on meie regiooni parim amortisaatorite spetsialist. Lisada sinna veel Honda Motor Europe tugi ning asi oligi lukus," selgitas uue meeskonna reaalsuseks saamist Laansoo.

Laansoo sõnul pööratakse suuremat rõhku meeskonna debüüthooajal Baltikumile: "Meie tiim osaleb kõigil neljal Eesti ja Läti meistrivõistluste etapil ning lõunanaabrite juures peetavas populaarses kommertssarjas Superkauss. Lisaks on plaanis veel osaleda suurtematel Eesti motokrossidel ja promoüritustel. Lisaks võistleb Henry 6-etapilises Honda 150 Euroopa meistrivõistluste sarjas, mis peetakse kõik samadel nädalavahetustel koos maailmameistrivõistlustega. See Honda sari tagab Henryle võimaluse tutvuda motokrossi staaridega, kogu MM-karusselli melu ning raskete MM-radadega. See sari annab ka noorele Henryle eelise tutvuda juba varem MM-karusellis toimuvaga ning loob eelise 4-taktilise mootori tundmaõppimise ees."


"HRC Honda Racingu ridades hakkab võistlema veel sõpru ja motospordihuvilisi ning üks säravamatest nimedest on kindlasti Kaarel Nurmsalu, kes on terane persoon ning suur krossifanaatik. Tema toob kindlasti meie meeskonnale tähelepanu juurde ning meeskond omakorda aitab teda selle kalli harrastuse juures nii palju kui võimalik," lisas Laansoo. "Meeskonna eesmärk ongi aidata sportlasi kogemuste jagamisega tsikli seadistusel, füüsilise vormi parandamisel ning muude vajalike teadmistega. Eesmärk on aidata enda tiimi ridades sõitvatel meestel jõuda võistluste poodiumitele. Ükski võidusõitja ei lähe starti kaotama, kuid võita saab siiski ainult üks. Meie tiim hakkab tegema tööd, et meie sõitjatele võimalikult palju võite tuleks."

Priit Rätsepa jaoks ei ole Honda uus tutvus, kuigi eelmistel aastatel võistles ta erinevatel tsiklimarkidel. "HRC Racing meeskonda sattusin ma tegelt pikaajalise koostöö käigus, kuna paljud tiimis ringlevad inimesed on mind juba aastaid toetanud. Eelmise aasta lõpus mõtlesime, et kuidas edasi minna ja arutelu käigus saigi alguse selline projekt. Suured tänud minu poolt kõigile, kes seda ettevõtmist eest veavad," selgitas MX1 klassis võistlev Rätsep. "Selle aasta peamisteks eesmärkideks on maksimaalselt hea esinemine Eesti ja Läti meistrivõistlustel ning Superkauss sarjas. Eks kohtade poolest ei saa ju tegelikult muud eesmärki olla, kui esikoht, sest võidusõit sõidetakse ikkagi ju võidu peale. Aga ma plaanin mune lugeda ikka hooaja lõpus. Kindel on see, et teen asja hingega ja annan endast parima. Kindlasti aitan ka Henryt ja teisi meeskonnakaaslaseid niipalju kui suudan, oleme üks meeskond siiski."

Meeskonna kõige noorema liikme, 2013 aasta 65cc Eesti meistri ja sama aasta Eesti parima noore motosportlase, Henry Vesilinnu jaoks on aga Honda uus tutvus: "Suvel, kui võistlesin veel teise margiga, sain läbi sponsori endale Jussi treeneriks ning sügisel trennis olles kutsus ta mind loodava HRC Eesti Racing meeskonnaga ühinema. Hondaga tegin esimese proovisõidu Adrenalin Arena siserajal ja kogemused olid kohe head ning sain kiiresti neljataktilisega sõbraks. Enne seda olin ju ainult kahetaktilisega võistelnud. Jussilt olen tänaseks õppinud palju, nii sõidutehnikat, amortisaatorite tunnetamist kui ka raja valikut. Lisaks annab ta nõu üldfüüsilise treeningu alal. Priiduga alles hakkame koos trenni tegema ja eks temaltki on üht teist õppida".

Intervjuu Juss Laansooga:

"Varsti sõidan Hispaaniasse Albaidasse, kus 14.-15. märtsil toimub Honda 150cc Euroopa meistrivõistluste sõiduvahendite loosimine, sest seal sõidetakse võrdsete tsiklitega, mille Honda sarja tarnib ja võistluspaikades hooldab. Omaloomingut nende kallal peale vedrustuse reguleerimise teha ei tohi. Peale loosimist on seal nii sõidu- kui ka füüsiline trenn, lisaks tutvume Honda meeskonna ja tulevaste konkurentidega," lisas Vesilind, kes osaleb kõikidel etappidel ja jahib kohta sarja esikümnes.

Eesti kuulsaim suusahüppaja Kaarel Nurmsalu tegi motokrossiga tutvust alles eelmisel aastal ja tänu Laansoole sai temast ka uue meeskonna sõitja. "Liitusin HRC Honda tiimiga, kuna nad olid esimesed, kes minu abi palusid kui nii võib öelda ning pakkusid võimalust aidata sportlasi. Loomulikult mängis suurt rolli see, et me teame Jussiga teineteist juba mõnda aega ja kõik, mis minu puhul puutub motokrossi, on suhteliselt tihedalt olnud seotud just temaga. Hooaja eesmärgiks on sportlikus mõttes nautida motokrossi niipalju kui võimalik, kuid kuna aprilli lõpus peaks minust kõigi eelduste kohaselt saama isa, siis see hobi võib tänavu selle all mõneti kannatada. Kui aga otseselt võistlustest rääkida, siis iga võistluse eesmärk on iga oma sõidu stardivõit," naljatles Nurmsalu. "Enda poolt toon meeskonda professionaalse sportlase teadmised laiemalt. Usun, et mul on nii mõndagi öelda noorele Henryle ning eelkõige oskaksin teda ilmselt psüholoogiliselt suunata, sest olen ise olnud palju rasketes olukordades, kus on vaja ennast kokku võtta ning oskaksin nüüd enda kogetu põhjal teda suunata. Samuti, miks mitte ka Priitu aidata ja temaga kogemusi vahetada. Kindlasti on suur osa ka erinevatel tutvustel ehk Jussiga katsume leida erinevaid võimalusi meeskonna tõhusaima toimimise saavutamiseks."

HRC Honda Racing sõitjatest on esimesena võistlustules Vesilind, kes võistleb 20. märtsil Sõmerpalus asuvas Euroopa suurimas motokrossihallis Adrenalin Arenal toimuval noorte karikavõistlusel, mille kaks esimest etappi ta on juba tänavu võitnud.

HRC Honda Racing ettevõtmise taga on head koostööpartnerid Honda, Ramirent, Jaffa, Valvoline, Smart Shop, Kenomer, Rock Cafe, Icepeak, Coffe People, Sparta, Millet, RM-Motors, Klaar puhastus, JAK disain ja HRC Eesti.