Üldiselt pole see ju paha esimese stardi kohta neljaveolisel masinal.

Nende andmete kohaselt on senine kõrgeim tulemus aastast 1993, kui Marek Toome ja Aleksander Käo (Toyota Celica Turbo 4WD) olid absoluudi 14. kohal.

„Oota, kas Murakas mitte pole kõrgemal kohal olnud,“ oli Timmu Kõrge vastus ruudulipp.ee õnnitlustele. Vaatasime koos asjad üle, Margus Muraka parim tulemus koos Toomas Sildmäega jäi aastasse 1997, kui nad Ford Escort RS Cosworth’iga 15. kohal lõpetasid. „No kuule, siis on ju ikka päris vägev värk,“ muutus Timmu hääl mitu tooni rõõmsamaks. „Esimene ralli neljaveolisega, piikidega pole me ka ammu sõitnud, vist oli 2009 Ladaga. Pole üldse paha, väga lahe kogemus igal juhul,“ oli Timmu kommentaar.

Kahe päeva peale läbiti üle 200 kilomeetri Lapimaa kiiretel teedel, lisaks heale tulemusele tõi esimene ralli neljaveolisega palju selgust.

„Eks peame ikka legendiga tööd tegema, sõit on hetkel kiirem kui legend. Ega see üleminek lihtne ei peagi olema. Selleks me siia ka tulime, saime hea kogemuse ja kindlasti tahaks võimalusel tagasi tulla. Soovitaks kõigile, enne meie talverallisid saab väga hea tunde kätte. Katsed olid ikka maru kiired, viienda käigu põhjaga tulek, testikatsel vaatasime arvutist järgi, tippkiirus oli 207,“ muljetas Timmu peale rallit.

Edasi ootab rallidest ees 11.-12 veebruar Sarma ralli, kus saab oma kiirust võrrelda kohalike meeste ja Eesti konkurentidega.

Selle aasta Arctic Lapland ralli võitsid Esapekka Lappi ja Janne Ferm (Ford Fiesta S2000), edestades 37,5 sekundiga Juha Salot ja Marko Salmineni (Mitsibishi Lancer EV0 X R4). Kolmanda koha saanud Mikko Pajunen ja Kaj Lindström (Subaru Impreza R4) kaotasid Lappile üle kolme minuti. Kõrge ja Pints kaotasid võitjatele 10.24,1. Esapekka Lappi on ühtlasi 21 aastasena noorim Arctic Lapland Rally võitja.