Eeloleval nädalavahetusel Tabasalu kardirajal toimuv Eesti drifti meistrivõistluse avaetapp saab olema pingeline heitlus medalite eest – kohalikud sõitjad peavad heitlema poodiumikohtade eest ka välismaiste sõitjatega. Silmapaistvaimad neist tulevad Venemaalt. „Venemaa meister Felix Chitipakhovyan on Eestis varem mõnel etapil osalenud. Ta üks vaieldamatu publiku lemmik – ta on meeles eelkõige oma kõrgetasemelise sõiduoskuse ja kireva Mazda RX7-ga, millega ta küll tänavu enam ei sõida,“ selgitas võistluste peakorraldaja Marko Opmann. Chitipakhovyani peamine tähelepanu on tänavu erinevatel suurtel driftisarjade etappidel üle Euroopa, kus ta logistilistel põhjustel osaleb kahe erineva autoga. Üheks autoks on Toyota Supra ja teiseks on 720 hobujõuline Toyota Supra mootoriga BMW. Eesti drifti meistrivõistluste avaetapil osaleb ta BMW-ga. Chitipakhovyani tänavusse kalendrisse kuuluvad lisaks Venemaa driftisarjale ka Ida-Euroopa drifti meistrivõistlus (EEDC), Euroopa sari Drift Allstars, mõned Põhja-Euroopa driftisarja etapid ning suur autospordifestival Gatebil Norras. Chitipakhovyani tiimikaaslane Maksim Tvardovski on ka end registreerinud Eesti drifti avaetapile, ent tema auto täna veel valmimise lõppjärgus. Kas ta jõuab auto valmis, ei ole veel kindlalt teada.

Veel on Venemaalt tulemas Viacheslav Kalashnikov, kes sõidab militaarvärvides Nissaniga. Seda autot ja sõitjat pole Eesti publik veel näinud, aga näiteks lätlaste seas on ta juba väga hästi tuntud. Avaetapile on oodata võistlejaid ka Soomest ja Lätist.

Drifti meistrivõistluste hooaja avaetapil astuvad võistlustulle umbes 40 võistlejat. Olulisi täiendusi uute sõitjate näol on saanud street-klass ning osa mulluseid edukaid street-klassi sõitjaid on kolinud pro-klassi, et osavaimate driftijatega mõõtu võtta. Võistlused algavad reede õhtul kell 17.00 treeningsõitudega. Laupäev on võistluse põhipäev, mil toimuvad nii kvalifikatsiooni- ja finaalsõidud.