Traditsioonilisel sügisesel võistlusel Tartus, Eesti meistrivõistluste kolmandal etapil selgitati meistrid üheksas paadiklassis. Võistlused, kus stardis olid nimekad veemotosportlased, kes tänavu erinevates paadiklassides MM-idel, EM-idel ja MK-etappidel väärikaid kohti saanud, pakkusid pinevaima võistluse juunioride GT-15 klassis. Stardis oli 11 paati. Tänavu Inglismaal selles klassis maailmameistriks tulnud viljandlasele Paul Zujenkovile pakkus tugevat konkurentsi MMi kolmas, noor tartlane Sken Heidemann, kellele oli võistlus viimane juunioride klassis. Eesti meistriks tuli maailmameister Zujenkov, Heidemann jäi teiseks.

Klassis JT-250 sai eestlastest parimana teise koha Gregor Eevardi.

Paadiklassis T-550 ei suutnud keegi ohustada Eesti tugevaimat ja kogenumat sportlast, tänavu juulis MK-etapilt kulla Tartusse toonud Art Raudvat, kes võitis kodulinnas Eesti meistrivõistluste kolmanda etapi, nagu kaks eelmistki ja teenis meistritiitli. Talle pakkusid konkurentsi samas paadiklassis mullu EM-ilt hõbeda toonud viljandlane Matthias Agur ja Venemaa esindaja, MMi kolmas mees Aleksei Bõtškov.

Klassis S-550 võidutses mitmekordne Eesti meister pärnakas Ott Joala, 2011 a. maailmameister ja tänavu juulis Lätis Euroopa meistriks kroonitud mees.

OSY-400 klassis, maailmas populaarseimaks arvatud paadiklassis tegi maailmameistrile väärilise võistluse, kõik kolm starti veenvalt võitnud tartlane Rasmus Haugasmägi.
"Oli suurepärane hooaeg. Paat on väga hea. Täitsin kõik võetud eesmärgid, EM-il sain hõbeda, tulin maailmameistriks. Võitsin kõik kolm Eesti meistrivõistluste etappi," sõnas eduka hooaja lõpetanud Rasmus Haugasmägi, kes on varem kahel korral olnud MM-il hõbedavõitja. "Õpin TTÜ-s haldusjuhtimist. Tänavu alustasin õpingute kõrvalt ka töötamist Sportlandis. Kavatsen jätkata OSY-400 klassis, kuid soov on uuel hooajal proovida ka tugevamaid, kiiremaid paate," mõtiskles Haugasmägi. Paar päeva enne Tartu võistlust teatas kahekordne MM-kuld, tänavu MM-il pronksi võitnud tartlane Sten Kalder, et lõpetab oma eduka veemotosportlase karjääri.

Kiirete vabaklassi paatide O-250 klassis läks oma uhiuue, äsja valminud paadiga võistlustulle ka Tartu veemotoklubi hinge, treeneri ja paadimeistri Üllar Põvvati poeg Henry Põvvat. Tehnikasport on tehnikasport ja Põvvat koges Anne kanalil ebaõnne, esimeses stardis ei käivitunud tuttuue paadi mootor. Kaks järgmis starti katkestasid nii Põvvat kui Venemaa esindajal Vadim Ušakov. Võidu võttis soomlane Juha Ketola.

GT-30 klassis tuli stabiilsete sõitudega ja oma kätega ehitatud paadil Eesti meistriks tänavu EM-il hõbeda võitnud Jüri Jõul. Kui teiste paadiklasside sõitjate jaoks on põnev ja emotsiooniderohke edukas veemoto hooaeg lõppenud, siis Jõul stardib juba eeloleval nädalavahetusel Berliini sõudekanalil peetaval GT-30 paatide maailmameistrivõistlustel.

Kui Eesti meistrivõistluste medalikomplektide võitjad olid selgunud ei vaibunud kanalil veel mootorite mürin. Kõrgeid kaari jättes tuIskas kanaliringidele 18 paati, võistlustele punkti panevaks mõõduvõtuks "Isad ja Pojad".