Eestisse on tulemas selline mees nagu tänavuse MX1 klassi MM-sarjas 15. koha saanud Briti krossimees Shaun Simpson. Möödunud nädalavahetusel kindlustas noormees endale ka Belgia meistritiitli motokrossis.

Lisaks on Viljandimaal stardis meie kodune tipp eesotsas Priit Rätsepaga ja Läti tippsõitjad. Kahjuks ei saa sel aastal tulla maailmameister Antonio Cairoli, kes väga soovis Eestisse tulla. Kuid ema surm ja Rahvuste Krossil saadud vigastus tõmbasid nendele plaanidele kahjuks kriipsu peale. Küll on Tanel Leok ja sõbrad oksjonil müügil Antonio Cairoli asju.

Maailma üks parimaid krossimehi, Stefan Everts kukkus eelmisel nädalal treeningul ja murdis käeluu. Siiski soovib Everts oma esialgset plaani järgida ja Eestisse tulla ja teeb selleks kõik võimaliku. Nimelt tahab tema 7-aastane poeg Liam osaleda laupäeval toimuval 50cc klassi sõidul ja Stefan Everts ise sooviks oma kohaolekuga aidata Tanel Leokil heategevuseks raha koguda.

Heategevusliku motokrossi Tanel Leok ja sõbrad üheks lahutamatuks osaks on olnud oksjon. Müügile on tulnud palju maailma tippkrossisõitjate varustust, mille hinnad on kerknud vägagi soliidseks. Lisaks soovile saada mõni ese enda valdusesse on siin kindlasti suur roll heategevusel, sest oksjoni tulud lähevad samuti läbi õnnetuse liikumispuude saanud lastele.

Tänavu on oksjonil olevate esemete hulgas lisaks motokrossile ka paljude teiste mootorispordialade esindajate asju. Näiteks on võimalik soetada Kimi Räikköneni mütse, Red Bull F1 tiimi sõitja Mark Webberi varustust, Kevin Korjuse selle aasta sõidukombenesiooni, Urmo Aava sõidujalatseid Mitsubishi meeskonna aegadest. Krossisõbrad võivad arvestada järgmiste sõitjate varustusega: Stefan Everts, Antonio Cairoli, Tanel Leok, Christophe Pourcel, Gautier Paulin, Jeffrey Herlings, Shaun Simpson, Davide Guarneri jpt. Kuna paljud meestest on ka ise kohal, saab asjadele ka autogramme küsida. Müügile tulev varustus on erinev, alustades täiskomplektis krossivarustusest lõpetades sõidusärkidega. Oksjon toimub laupäeval, 1. oktoobril kolmel korral.

Laupäeval ostetud Estonian Motocross Weekend pilet maksab 10 eurot, see kehtib ka pühapäeval MMM’il. Selle pileti ostnud annavad oma panuse ka heategevusse ja toetavad läbi õnnetuse liikumispuude saanud lapsi. Pühapäevane, MMM’i pilet maksab 5 eurot. Allameetrimehed pääsevad sisse tasuta.