Külgvankreid oli stardis kuusteist, kohal olid kõik Eesti ja lähiriikide kiiremad sõitjad. Kvalifikatsioonis näitasid Varik - Miili ees parimat ringiaega lätlased Janis Daiders - Kaspars Stupelis (Zabel), kes on suure rahvusvahelise kogemusega ekipaaž. Paaride vahe oli vaid 0,2 sekundit ja see keris põnevuse üles juba enne starte.

Esimese sõidu start ebaõnnestus meie esipaaril täielikult ja sõitu asusid juhtima Riim - Skultans (Zabel, Türi Auto-Motoklubi). Varik - Miil tulid avaringilt tulles alles kuuendatena, nende seljataga olid soomlased, vennad Kunnased (Husqvarna). Daiders - Stupelis aga veelgi tagapool. Varik - Miil suutsid kitsal Linnamäe rajal aga näidata suurepärast möödasõiduoskust ja nelja ringiga tõusid nad juba liidriteks. Sealt edasi oli sõit täielikult nende kontrolli all. Teisele kohale tõusid poolel sõidumaal Gordejev - Kivaste (Zabel).

Teises sõidus pääsesid kohe stardist ette kvalifikatsiooni kaks kiiremat, kuid eestlaste rõõmuks võtsid liidrikoha enda kätte Varik – Miil, keda Daiders – Stupelis praktiliselt kogu võistlusmaa väga lähedalt ohustasid. Kaks esimest korvipaari olid teistega võrreldes hoopis teisest puust ja parimal ringil edestati järgnevaid üle kuue sekundi. Varik - Miil suutsid lätlased sõidu lõpuni selja taga hoida ja lõpuks võeti Daidersi - Stupelise ees 11-sekundiline võit.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht Varik - Miilile (50 punkti). Teise koha said Riim - Skultans (40 p) ning kolmanda koha Gordejev - Kivaste (samuti 40 p). Meistrivõistluste üldarvestuses suurendasid Varik - Miil oma edumaa 12 punktiliseks Gordejev - Kivaste ees. Kolmandal kohal asuvad Riim - Skultans, nende kaotus liidritele on 26 punkti.

Quadide kvalifikatsioonis näitas Kevin Saar konkurnsitult kiireimat minekut, parimal ringil lõi ta teise aja välja sõitnud Kaspar Kangurit kahe sekundiga. Kolmanda aja sõitis välja Priit Järvloo (Kawasaki, Sõmerpalu MK), kes kaotas Kangurile 0,3 sekundiga. Avasõidus võttiski liidrikoha enda kätte Saar ja näis, et sellega on võitja saatus otsustatud. Kuid täna polnud Saare päev, avaringi lõpus suurel platool ta kukkus ja nii kõvasti, et esialgu oli ta rajal maas ja meedikud tema ümber. Õnneks suutis Kevin siiski lõpuks püsti tõusta ja asus uuesti edasi sõitma. Selleks ajaks tulid konkurendid juba järgmiselt ringilt. Liidrikoha võttis Saare kukkumise järel enda kätte Järvloo ja hoidis seda kindlalt sõidu lõpuni. Kehva stardi saanud Kangur suutis avaringi kuuendalt kohalt lõpuks teiseks tõusta. Kolmandana lõpetas avasõidu lätlane Ralfs Reinfelds (Yamaha). Saar lõpetas avasõidu kümnendana.

Teises sõidus said parima stardi lätlased Rinalds Dišlers Kirilko (Honda) ja Reinfelds. Teisel ringil võttis aga liidrikoha juba enda kätte Saar. Kuid ka see sõit ei lõppenud talle õnnelikult, üheksandal ringil jäi tehnilise rikke tõttu kindalt liidrikohalt sõit pooleli ja leppida tuli taas kümnenda koha punktidega. Sõidu võitis hoopis Kaspar Kangur, teisena lõpetas Järvloo ja kolmandana taas Reinfelds.

Etapivõit kuulus täna Kangurile (47 punkti), teise koha sai samade punktidega Järvloo ja kolmanda Reinfelds (40 punkti). Saar jäi täna üheteistkümnendaks (22 punkti). Pärast neljandat etappi on sarja liider 166 punktiga Saar. Teisel kohal on 144 punktiga Filatov ja kolmandal kohal 115 punktiga Rene Tarend (Yamaha, Sõmerpalu MK).

„Kevinil oli täna lihtsalt palju ebaõnne,“ kommenteeris Kaspar Kangur tänast võistlust – kuid tal endalgi on tänavu enamikul võistlustel sõit pooleli või pidamata jäänud. Linnamäe pisut staadionikrossi meenutava rajaga, kus nii suuremahulist quadide võistlust peeti täna esmakordselt, jäi Kangur väga rahule. Ainus miinus stardipuu, mille omapära tõttu (teisest rivist startinute jaoks tõuseb esmalähte saanute järel puu üles) tuli enamik starte täna anda lippudega.

Quad Open klassiga startisid koos ka Quad Amatöör klassi võistlejad, kellest etapivõitjaks osutus Jesse Uusitalo (Yamaha, Soome) Olari Saarme (Yamaha, Yamamoto RC) ja Raido Viinapuu (Kawasaki, RedMoto Racing) ees.

K/V Hobi klassis võitsid mõlemad sõidud ja etapi Indrek Aljes – Toomas Rinne (AYR-KTM). Üldkokkuvõttes teise koha said Erik Vahter - Aaro Ludvi (KTM, Kose AMK), kolmandad olid kohalikud sõitjad Rain Remmelg - Rain Vaikmäe (AYR-KTM, Linnamäe MK). K/V Veteranide arvestuses olid kiireimad Urmas Sugasepp – Dmitri Rodionov, edestades Sverre ja Alar Lampi (AYR-KTM, Saku MK) ning Andres Piirsalu - Tom Küüsmaad (KTM, Kohila Sidecar Cross Club).

Quad 100 klassis ei olnud vastast Joosep Eesmäele (Honda, Pärnu Motoclub, Catwees Honda Racing), kes võitis mõlemad sõidud. Ka selle klassi teine ja kolmas, Cris Sten Kutti (Honda, Pärnu Motoclub, Catwees Honda Racing) ja Aleks Sale (Yamaha, Motoklubi K&K) olid mõlemas sõidus samad. Samas stardis osalenud Quad 200 klassi esikolmik: Patric Kurvits (Honda, Kagu MK), Ivan Trjasov (Yamaha, Venemaa) ja Semen Korostelev (Yamaha, Venemaa). Quad 200 B (ilma ümberehitusteta tsiklid): Siim Saat (Yamaha, Saaremoto), Hanna-Maria Tennokese (Yamaha, Motoklubi K&K) ja Aleksandr Lebedev (Yamaha, Venemaa). Nende noortega sõitsid koos veel ka kaks laste külgvankrit, mõlemad Lätist. Neist üks, Markuss Auniņš - Madara Štipenbaha (Kawasaki), kahjuks esimesse starti ei jõudnud. Kahest kiirem oli Emīls ja Elmārs Tilaks (Gas-Gas).

Kõige nooremate osalejate, Quad 50 jun klassis oli esikolmik Karl Koho (Apex, Äksi MK), Artūrs Šneiders (Apex, Läti) ja Ernests Reisons (Cobra, Läti). Quad 50 klassis läksid poodiumikohad lätlastele: Markuss Augustovskis (Apex), Karlis Neija (Cobra) ja Ivo Kristaps Kalve (Apex). Quad 70 klassis võitis Tanel Põdra (KTM, Pärnu Motoclub) Reinis Bogomolsi (Kawasaki, Läti) ja Martins Puhaļskise (Kawasaki, Läti) ees.

Quad 250 juunior arvestuses osalesid vaid lätlased ning esikolmiku moodustasid Lauris Eizāns (Can-Am), Atis Breds (Honda) ja Reinis Bicāns (Honda). Quad Veteran klassis hiilgas vanameister Agris Neija (Honda, Läti), teine oli Juris Ozolins (Suzuki, Läti) ja kolmas Roland Luik (Yamaha, Motodepoo Kawasaki). Quad Hobi klassis võidutses Aigars Saicans (Yamaha, Läti) Rene Kaseste (Yamaha, Motodepoo Kawasaki) ja Varbo Vingisaare (Yamaha, Motodepoo Kawasaki) ees. Naiste arvestuses oli seekord ainus osaleja Undine Ulmane (Suzuki, Läti).