Torni EM-tiitel selgus alles viimasel katsel. Tema lähim jälitaja, hispaanlane Efren Llarena paiknes viimase katse eel teisel real, eestlane ise oli aga viies. Hispaanlane vajas etapivõitu, et Tornist üldarvestuses mööduda ning rallit juhtinud Torni meeskonnakaaslane Jean-Babtiste Franseschi oli viimase katse eel vaid nelja sekundi kaugusel.

Viimasel katsel aga ERC3 Junior mehed lõpuni ei tulnudki. Algselt jäeti katse pooleli tšehhi Vojtěch Štajfi avarii tõttu. Pool tundi hiljem katsega jätkati, kuid siis tegi avarii Štajfi kaasmaalane Martin Vlček. Selle peale otsustasid korraldajad viimase katse lõplikult katkestada ning anda allesjäänud sõitjatele sama aja. Seega Llarenal ei tekkinud võimalustki Franseschist mööduda, mis tähendas, et Torn kerkis tänavu ERC3 Junior sarja meistriks!

Täna viiendana lõpetanud Torni jaoks oli see esimene kord sel hooajal, kui ta ei võidutsenud ERC3 Junior sarjas. Torn puudus esimeselt kahelt etapilt, aga triumfeeris kolmel järgmisel, mis kergitas ta sarja üldliidriks. Llarena osales küll kõigil kuuel etapil, ent arvesse läheb neli paremat etappi.

Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA) veel ametlikult tulemusi kinnitanud pole, aga kõigi eelduste kohaselt peaks jääma praegune lõppjärjestus. Ühtlasi tähendab võit, et Torn saab uuel hooajal EM-sarjas sõita kaks rallit Škoda Fabia R5 masinaga.

Vahepeal jõudis ka ERC Twitteri lehekülg juba Eesti duot õnnitleda.

Gregor Jeets ja Kuldar Sikk said samas klassis Barumi rallil 14. koha.

Täiendatud kell 22.56:

Kui esialgu anti pooleli jäetud viimase katse eest kõigile võrdne aeg, siis hiljem leidsid kohtunikud, et Franseschi aega tuleks muuta. Otsuse ajendiks oli Llarena meeskonna protest, sest nad leidsid, et prantslasele määratud aeg pole õiglane, kuna mehe masinat tabas viimasel katsel tehniline rike. Lähemalt uurides otsustasid kohtunikud protesti rahuldada ja määrasid Franschechi lõpuajale lisada ühe minuti.

Karistus langetas prantslase neljandaks ja tõstis Llarena esimeseks. Hispaanlane teenis tänu võidule seitse punkti juurde, millest piisas, et Tornist üldarvestuses ühe punktiga mööda minna. Nüüd on Llarenal kirjas 133 ja Tornil 132 punkti.

Ka praegune tulemus ei pruugi olla siiski veel lõplik, sest kohtunike otsust on võimalik apelleerida.