Hetkel USA-s treeniv Kahro sõidab sarja kaasa SJR Kawasaki meesonnas. Sari koosneb seitsmest etapist ning algab 17. jaanuaril Belfastist Odyssey Arenalt.

"Selle meeskonna tehnika ja tiimipealik on mulle tuttavad LPE Kawasaki tiimist, kelle juures ma pärast Rahvuste krossi testimas käisin. Kohe pärast Rahvuste krossi käisin nende 450-kuubikulist tsiklit proovimas ja mõne päeva pärast olin sellega juba MX1 klassi Briti meistrivõistluste stardis," rääkis Kahro Delfile.

"Pärast Rahvuste krossi olin heas hoos ja soov oli veel võistelda. Seetõttu uurisingi Inglismaal võimalusi viimane etapp kaasa teha ja LPE Kawasaki andis mulle selle võimaluse. Kontaktid olid mul pärit 2011. aastast, kui sõitsin ise terve hooaja Inglismaa sarjades MVRD Honda ridades."

Praegu on võtnud Kahro oma karjääris suuna sisekrossi poole. Suurem eesmärk on noorel krossimehel jõuda välja USA sisekrossi tippsarjadesse, kas AMA Supercrossi või AMA Arenacrossi, mis kujutavad endast sisehallides või näiteks pesapallistaadionitele ehitatud kõva pinnasega radadel sõitmist.

"Inglismaa hooaeg peaks mind sellele eesmärgile lähemale viima. Konkurents Inglismaal on sel aastal väga suur. Sõitma tulevad Euroopa staažikamad siseradade sõitjad ja ka tugevaid sõitjaid Ameerikast. Minule on arenacross täiesti uus kogemus. Enne tänavust aastat pole mul kunagi olnud võimalust nendel radadel korralikult treenida. Rajad on seal väga tehnilised ja intensiivsus on väga kõrge. Loodan 2014. aasta hooajast palju õppida ja uusi kogemusi saada."

Suvehooajaks pole Kahrol veel plaanid täpselt paigas. "Tiimidega on läbirääkimised käimas. Lähitulevikus peaks ka suve plaanid paika saama," lisas ta.

Treenib kõrvuti tippudega

Hetkel viibib Kahro treeninglaagris USA-s Georgias Cairo linna lähedal, sest just seal on tal sisekrossi hooajaks valmistumiseks kõige paremad tingimused. "Siserajad erinevad tavakrossist väga palju. Eestis pole võimalik sellistel radadel treenida ja see ongi peamine põhjus, miks ma siin olen. Mul on siin kümne minuti raadiuses pea kümme erinevat rada, mis on alati hästi ette valmistatud ning kus treenivad ka paljud Ameerika tippsõitjad," rääkis Kahro.

"Olen USA-s olnud pisut üle kuu aja ja teinud tsiklitrenni kõrval ka üldfüüsilist. Sõidutrenni plaane ja näpunäiteid jagab mulle interneti teel isa Valdur, üldfüüsilise poolt juhendab Eestist Ants Kiisa. Radadel leidub siin alati palju kiireid sõitjaid, kellega koos trenni teha. Tulin siia oma hea tuttava Fred Sassi kaudu, tänu kellele ma ka möödunud suvel AMA Outdoor sarja debüüdi sain teha. Ta elab ise juba pikemat aega Ameerikas ja aitab mind kontaktide ja muude küsimustega siinpool lompi."

Möödunud hooajal võitis Kahro Soome meistrivõistlused MX2 klassis ning tuli MX1 klassis kokkuvõttes hõbedale.

Väike stiilinäide, milline näeb välja Briti Arenacross sarja etapp Londonis O2 Arenal: