Aasta varem sai analoogse võimaluse Siim Plangi ja eelmise aasta projekt sai hea vastukaja ning nii otsustati ka tänavu anda võimalus ühele Baltikumi sõitjale võimalus osaleda auto24 Rally Estonial Sainteloc meeskonna Peugeot 208 T16 R5 autoga. Kõrge püsis eelmisel aastal kuni viimase hetkeni auto24 Rally Estonia teise koha konkurentsis, kuid pidi tunnistama Aleksei Lukjanuki paremust. auto24 Rally Estonia on Kõrgele tänavuseks esimeseks stardiks R5 klassi autoga ja mees ootab põnevusega Lõuna-Eesti teedel sõidetavat FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etappi, auto24 Rally Estoniat.

„Me oleme väga tänulikud, et meile selline võimalus avanes ja ühtlasi on see ka suur vastutus. Meil on nüüd R5 autoga viimasest sõitmisest möödas juba üle poole aasta ja kindlasti saab see Lõuna-Eesti teedel olema äärmiselt nauditav. Kasutame ära eelmisel aastal samalt rallilt saadud kogemuse ja kindlasti suhtlen enne rallit ka Siim Plangiga, kes eelmisel aastal Peugeot 208 T16 R5 autoga auto24 Rally Estonial sõitis. Saame teha enne rallit ka ühe korraliku testi, et saada autoga tuttavamaks ja kindlasti mõjub see meie enesekindlusele positiivselt,“ räägib Timmu Kõrge.

„Meil on heameel, et saame taaskord koostöös Peugeot Sport tehasemeeskonnaga anda ühele Eesti kiirele sõitjale võimaluse sõita tippmeeskonna autoga Euroopa paremiku hulgas ning seda just Baltikumi suurimal autospordisündmusel,“ ütles Peugeot Baltic tegevjuht Rasmus Tali.

ERC Junior arvestuses tuleb Peugeot 208 R2 autoga starti Miko Niinemäe, kelle kaardilugejaks on Martin Valter. Niinemäe on tänavuse Eesti juunioride autoralli meistrivõistluste liider ja auto24 Rally Estonial ootavad teda konkurentidena ees sarja esimest ja teist kohta hoidvad Emil Bergkvist ja Chris Ingram ning tõsiste konkurentidena ERC Junior arvestuses tuleb kindlasti välja tuua ja Ralfs Sirmacis Lätist ja Vassili Grjazin Venemaalt.

„Kuna sarja promootor Eurosport kaudu läheb telepilt üle maailma ja sarja kajastus on suur, siis otsustasime, et kui kodus sellisel võistlusel sõita, siis juba ERC Junior arvestuses. See tähendab teiste ERC Junior sarja sõitjatega koos startimist ja nii saame ennast ka väga hästi nendega võrrelda. Lõunanaabritega oleme saanud enda kiirust siin võrrelda ja usun, et ka ERC Junior sarja tippudega on täitsa võimalik võidu sõita,“ räägib Miko Niinemäe.