Valkenswaardi põhisõidud sõidetakse tavapärase pühapäeva asemel esmaspäeval. Kõik on õige, Hollandis on ülestõusmispühade teine päev samuti puhkepäev. Laupäev on aga suur püha ja nii sõidetakse kvalifikatsioonid ja veteranide esimene ja teine sõit pühapäeval ja EMX2, MX1 ja MX1 põhisõidud esmaspäeval, vahendab ruudulipp.ee.

MX1 klassis on #6 all stardis TM meeskonna sõitja Tanel Leok. Mäletatavasti oli Tanelil Bulgaarias probleeme tervisega. Käik arsti juurde näitas asja tõsidust: diagnoosiks oli kehvveresus. Vaatamata sellele, et Tanelile määrati hulgaliselt ravimeid ja vitamiine ei usu ta, et Hollandis kõik ideaalne oleks. Nädal sõidutrenni on jäänud vahele, kuid enesetunne on nüüd juba hea. Teine sõitja MX1 klassis on Maxxis Henderson LPE Kawasaki tiimis sõitev Gert Krestinov, kes juba nädala alguses sõitis Belgiasse trenni tegema.

Valkenswaardis alustavad oma hooaega ka veteranid, kes sõidavad veteranide Maailmakarika sarjas. Avaetapil on kirjas kaks Red Moto sõitjat - numbri all 13 on rajal Valdur Kahro ja number 59 all peaks oma debüüdi selles sarjas tegema Rene Jõgimaa.

MX2 klassi Euroopa meistrivõistluste esimesel etapil on stardis kolm eestlast - #221 Priit Rätsep (Red Moto), #241 Andre Park (Red Moto) ja #411 Erki Kahro (MVR-D Honda).

Kaasaelamist ja jälgimist jagub siis nii pühapäeva kui ka esmaspäeva. Peale Bulgaaria GP fopaad internetiülekandega on naasenud motokross ka Motors TV kanalile. Tõsi, sealt saab esmaspäeval näha vaid MX1 ja MX2 põhisõite.