Üldjärjestus pärast 15. kiiruskatset: 1. Ogier, 2. Meeke +35,7, 3. Mikkelsen +1.00,4, 4. Tänak +2.41,1, 5. Sordo +2.55,8, 6. Paddon +3.13,9.

Täna oli Walesis kavas üheksa kiiruskatset ja ühel neist - lühikesel 2,06 kilomeetri pikkusel 13. kiiruskatsel - õnnetus Tänakul teenida ka esikoht. Ka ülejäänud päeva sõitis Tänak end stabiilselt enamasti esikuuikusse ja seega saabki eestlane homsele päevale vastu minna neljandal positsioonil.

Nagu üldjärjestusest näha, siis on esikolmiku püüdmine juba vägagi keeruline. Seega saab eestlase homne esmane eesmärk olema ülejäänud konkurentide selja taga hoidmine.

Tänasel võistluspäeval tõusis Tänak esmalt pärast 10. kiiruskatset, kui hispaanlane Daniel Sordo ühe katsega võitjale üle 30 sekundi kaotas ja seeläbi eestlase endast mööda lasi. Kohe järgmisel kiiruskatsel käis rajalt väljas Mads Östberg, kes seetõttu parimale poolteist minutit kaotas. Selle tulemusena sai Tänak taaskord pügala võrra kõrgemale neljandale kohale tõusta ning seda positsiooni eestlane ka võistluspäeva õhtuni hoida suutis.

Homme sõidetakse Walesis veel neli kiiruskatset, võistluspäev algab meie aja järgi kell 10.26.


Tänase võistluspäeva sündmuste kohta loe otseblogist.