Muuseumi olümpiasaalis said tänukirjad 2012. aaasta maailmameister OSY paadiklassis, TTÜ avaliku halduse tudeng, kahekordne maailmameister Sten Kalder (20), kes kordas augusti alguses Saksmaal Kribsteinis peetud MM-il oma mullust tiitlivõitu ; 2012. aasta Euroopa meister T-550 paadiklassis Art Raudva (46), kes võidutses septembris Saksamaal Lauffenis peetud EM-il ; OSY-400 klassi maailmameistrivõistlustel Saksamaal Kribsteinis hõbeda ja Itaalias San Nazzaras EM-il pronksi teeninud Rasmus Haugasmägi (19) ; GT-30 klassis Soomes Forbys peetud MM-il pronksi võitnud Jüri Jõul (40) ja noorte GT-15 paadiklassis võistlev Sken Heidemann (14).

Tänukirjad said ka edukate sportlaste treenerid isa-poega Üllar ja Henry Põvvat.
"Nii edukat aastat pole Eesti veemotospordi kantsi Tartu sportlastel varem olnud. Suurepärselt esinesid tiitlivõistlustel mullune MM-kuld Sten Kalder, kes tõi taas tiitli Tartusse ja EM meister Art Raudva, kes on olnud oma paadiklassis ka maailmameister. Jaapanlaste poolt 1989. aastal OSY-400 maailmameistrile välja pandud hõbedane rändkarikas on teist aastat Kalderi valduses. Lisaks said meie sportlased tänavu tiitlivõistlustelt ka hõbe- ja pronksmedaleid," tegi tartlaste edu rõõmu endisele veemotosportlasele, treener Üllar Põvvatile.

Põvvat tõdes, et spordialal on ala kalliduse tõttu väike kandepind. "Edu saadab neid, kel on head abilised, toetajad ja suur tahe ja huvi alaga tegeleda. Võistlusreisid on kulukad," märkis Põvvat, kes ise ehitab oma hoolealustele võistluspaadid. "Ala on kallis, adrenaliinirohke, suurte kiiruste tõttu vahel ohtlikki. Vajab lisaks heale tehnikale ka sportlase head vormi," lausus T-550 klassi tänavune Euroopa meister Art Raudva.