La Baneza rada Leonis on kõigile sõitjatele uus. Algselt Kataloonia GP nime all olnud võistlus Bellpuigi rajal jäi majanduslikel põhjustel ära. Õnneks suudeti leida uus rada ja korraldaja ning etapp sõideti ikkagi Hispaanias.

TM Factory Racing meeskonnas sõitev Tanel Leok oli laupäeval MX1 klassis eelkvalifikatsioonis kaheksas, kvalifikatsioonis endas 13. 14. ringilise kvalifikatsiooni võitja oli Antonio Cairoli (KTM), kes edestas Clement Desalle’i (Suzuki) 2,5 sekundiga. Kolmas oli Max Nagl (KTM).

Peale Prantsusmaad ja Portugali on TM tiimis Taneli sõnul tehtud kõvasti tööd, et saada tsikkel veel paremini toimima. Hispaanias oldi rajal sama mootoriga, kuid paremaks on Taneli sõnul saanud tagaamort. Pühapäevases esimeses sõidus sai esimese ringi esimeses pooles näha vaatepilti, mis kinnitas, et TM tiim on liikunud õigesse suunda. Tanel sõitis kuuendal-seitsmendal kohal, kuid paraku tuli ta avaringilt alles võistlejaterivi lõpus. Sõidu käigus suutis ta tõusta 13. kohale. Sõidu võitis Steven Frossard (Kawasaki), kes suutis selja taha jätta
maailmameister Antonio Cairoli (KTM). Kolmas oli David Philippaerts (Yamaha).

Kuid teine start oli La Baneza rajal see, mida ootasid Taneli poolehoidjad juba ammu. Tanel hoidis sõidu algusest kuni lõpuni teist kohta ja finišeeris Cairoli järel teisena. Vahe jäi 5,2 sekundi peale. Ja viimastel ringidel suutis ta selja taga hoida Desalle’i, kes kaotas Tanelile 0,062 sekundiga. Tanelile ka sõidust paremuselt kolmas ringiaeg.

Tanel Leok: „Esimeses sõidus olin kuues-seitsmes kui esimese ringi rüsinas tuli üks konkurent külje pealt sisse. Lendasin rajalt välja, ei saanud kohe korralikult tagasi ja kaotasin palju kohti. Teine sõit oli hoopis teine teema. Start oli hea ja kiirus ka. Lõpus tegin sellega vea, et jäin liiga palju vaatama, palju sõita veel on ja ei teinud enam oma sõitu. Desalle’i tulek üllatas, kuid sain ta selja taga hoida. Tsikkel on saanud paremaks, teeme tööd edasi, et saada tehnikat veel paremaks. Tööd on veel teha ja arenguruumi on.“
'
Etapi kokkuvõttes oli võitja Cairoli Philippaertsi ja Frossardi ees. Tanel Leoki koht oli kuues. MM-sarjas jätkab liidrina Desalle (285 p), Cairoli teine (284 p) ja Frossard kolmas (250 p). Tanel Leok on 13 (133 p). Järgmine MM-sarja etapp sõidetakse 3. juulil Rootsis.