2017. aastal teeb Tanel Leok MM-sarja kaasa täismahus. Vastavalt Inglismaa ja Eesti meistrivõistlustel startivad Kullas ja Kutsar teevad MM-etappidel kaasa võimaluste piires. Suurele koormusele vaatamata lubavad peamiselt piiri taga võistlevad Leok ja Kullas kaasa teha kõikidel Eesti meistrivõistluste etappidel nii MX1 kui MX2 klassis.

Tanel Leok sõidab MM-sarjas 8Biano Husqvarna meeskonnas ning 20 etapiline MM-hooaeg algab veebruari lõpus Kataris. Aasta alguses teeb 31-aastane Leok kaasa ka Itaalia meistrisarjas. “Võrreldes lõppeva aastaga on edasiminek tehnika osas oluline, sest tänavu sõitsin MM-sarjas standardtsikliga. Uuel aastal sõidan tehasetoega Husqvarnal ning loodan oma kogemusi kasutada ka tsikli arendamisel,” ütles Tanel Leok. “Usun, et Eesti meistrivõistlustel saab olema tihe konkurents ja suudame ka 2017. aastal publikule meeldejäävaid elamusi pakkuda.”

Harri Kullas naaseb Inglismaa meistrisarja pärast aastast pausi ning võtab sisse Tanel Leokist vabaks jäänud koha MVR-D meeskonnas. Eesti ja Inglise sarja kalendrid küll mõnes osas kattuvad, kuid õnneks lubavad erinevad ajakavad samal nädalavahetusel võistelda mõlemas sarjas. “Kalender saab olema tihe, aga tänu avatavale Londoni otselennule loodan osaleda ühel nädalavahetusel nii Eesti kui Inglise meistrisarja etappidel. Võidust väiksemat eesmärki on raske seada,” rääkis Harri Kullas.

19-aastane Karel Kutsar kaitses lõppenud hooajal Eesti MX2 klassi meistritiitlit ja astub uuel aastal kraadi võrra kangemasse MX1 klassi. “Pean endast uues klassis parima andmiseks veel kõvasti trenni tegema, aga kohalikus sarjas lähen kindlasti tiitli järgi,” oli Karel Kutsar enesekindel.

FreeTime motokeskuse juht ja Husqvarna tehnika maaletooja Marko Männi loodab, et kolme kogenud võidusõitja ja teeneka mootori koostöö pakub pealtvaatajatele naudingut täie raha eest. “Muidugi ootame edukat esinemist ka rahvusvahelisel areenil, aga eelkõige on meile kui maaletoojale tähtis hea tulemus Eesti meistrivõistlustel,” arvas Marko Männi.

Tanel Leok, Harri Kullas ja Karel Kutsar sõidavad 2017. aastal Husqvarna tsiklitel ja kuuluvad kõik Sõmerpalu motoklubisse.