Eriti põnevat ja kõrgetasemelist sõitu on nädalavahetusel oodata MX1 ja MX2 klasside ühistes startides. Nii tugevat koosseisu stardipuu taga pole ammu nähtud, kui kohal on Eesti paremik eesotsas Tanel Leokiga, kellele pakub konkurentsi Läti paremik. See lubab põnevat krossipäeva, sest ka teistes klassides on konkurents ülitihe.

MX1 ja MX2 klassid stardivad alates eelmisest hooajast ühistes sõitudes, mis on pakkunud väga palju põnevust, klasside sees käib muidugi eraldi arvestus, kuid publikule annab see võimaluse näha korraga kihutamas parimaid. Lange etapil tuleb starti Tanel Leok (Route 77 MVR-D Honda), kes hetkel MM-sarjas hoiab 13 kohta. Tanel Leokile on see esimene start kodumaal ja tänavu lisaks MM-sarjale ka Briti meistrivõistlusel osalev Leok ootab starti kodus suure põnevusega. „Rada on hea ja kindlasti hästi ette valmistatud, eks hea on, et palju kiireid sõitjaid on koos ja loodetavasti saab publik näha head võidusõitu,“ oli Tanel Leoki kommentaar.

Stardis on enamus avaetapi kangelastest nii MX1 kui MX2 klassis: avaetapi võitja MX1 klassis Lauri Lehtla (Sahkar KTM Racing), MX2 klassi avaetapi võitja Priit Rätsep (Estonian Express Racing), Juss Laansoo (AKR KTM Racing), Indrek Mägi (Saku MK), Karel Kutsar (Sahkar KTM Racing), Andre Park (Yamamoto RC) ja paljud teised. Kohal on ka avaetapil Soomes sõitnud Erki Kahro (Yamamoto RC).

Ja siis loomulikult Läti sõitjad. Võib öelda, et kohal on nende kodune tipp, keda Eestis väga tihti sõitmas ei näe ja kes on väga kiired. Davis Ivanovs, Davis Livs, Lauris Freibergs, Toms Macuks ja Karlis Sabulis on nimed, kes kindlasti sekkuvad MX1 ja MX2 klassi kõrgete kohtade jagamisse. Juba etteruttavalt võib öelda, et tulemas on viimaste aastate põnevaimad MX1 ja MX2 klassi ühised stardid.

MX1 ja MX2 klasside kõrval kihutavad Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluse etapil Seeniorid, MX2 jun, 85 cc, 65 cc, 50cc ja quadid. Osadele klassidele on see hooaja esimeseks Tridens EMV etapiks, selle eelsed stardid on näidanud, et sõidud saavad põnevad olema. Ka siin on lisaks Eesti sõitjatele mitmeid väliskülalisi.

Tähistamaks 65 aasta möödumist esimestest Eesti meistrivõistlustest motokrossis alustatakse etappe klubide paraadi ja lipu heiskamisega, mis algab kell 11.00. Esimene võistlussõit läheb Lange Motokeskuse rajale kell 11.30, esimene MX1 ja MX2 ühine start antakse kell 14.00.

Kõigi piletiostnute vahel loositakse välja 200 liitrit kütust Olerexilt. Lange Motokeskus on omalt poolt välja pannud auhinnaks ATV, kuid see loositakse välja sellel aastal Lange Motokeskuses kolmel võistlusel käinud ja pileti ostnud inimeste vahel. Nendeks võistlusteks on Tridens EMV etapp sellel laupäeval, Läti sarja Superkauss etapp 21. juulil ja heategevuslik motokross Tanel Leok ja sõbrad 13. oktoobril. ATV loosis osalemiseks peab olema kõigi kolme võistluse pilet ja loosimine toimub kolmandal võistlusel. Pilet Tridens EMV etapile maksab 5 eurot, allameetrimehed saavad sisse tasuta.