MX1 klassis oli lisaks Tanel Leokile (TM) ka Gert Krestinov (Kawasaki). Leok oli hommikuses vabatrennis Jevgeni Bobrõševi (Honda) ja Rui Goncalvesi (Honda) järel kolmas. Krestinov oli 24. Eelkvalifikatsioonis oli Leok üheksas, kaotades kiireimal ringil Bobrõševile 2,9 sekundiga. Krestinovi koht oli 21. Kvalifikatsioonis, mis paneb paika homse stardipuu, oli Leok 14, mitmed ringid Leoki taga sõitnud Krestinov lõpetas 17. kohal. Kvalifikatsiooni võitis sakslane Max Nagle (KTM), kes edestas Bobrõševi 5,6 sekundiga. Honda poisid olid üldse päikesepaistelisel pühapäeval heas hoos, kolmas oli Goncalves, kes kaotas Bobrõševile 0,7 sekundiga ja edestas Antonio Cairolit (KTM) 0,9 sekundiga.

Veteranide avaetapil tegi aga väga hea tulemuse Hondal sõitev Valdur Kahro, kes läbi päeva näitas stabiilset kiirust. Hommikuses vabatrennis kaheksas, ajasõidus kuues, esimeses sõidus viies ja teises sõidus samuti viies. Ka kokkuvõttes kuulus Kahrole viies koht. Avaetapil oli veteranide klassis mees teiselt planeedilt rootslane Mats Nilsson (Yamaha), kes võitis kindlalt mõlemad sõidud. Kokkuvõttes tuli teiseks prantslane Pascal Bal (Yamaha), kes oli sõitudes kolmas ja teine. Kolmandaks tuli hollandlane Klaas Hofstede (Honda), kes avasõidus oli teine ja teises kukkus ning lõpetas Kahro ees neljandal koha. Marko Kokk oli kokkuvõttes 25, sõitudes olid kohad 24 ja 23.

MX2 klassi kvalifikatsioonis oli kiireim hollandlane Jeffrey Herlings (KTM), edestades 16 sekundiga avaetapi võitjat Ken Roczenit (KTM). Kolmas oli Max Anstie (Kawasaki), kes kaotas teisele kohale 4,6 sekundiga. Harri Kullas (Yamaha) oli seitsmes.

Valkenswaardis sõidetakse ka tänavuse MX2 klassi Euroopa meistrivõistluste esimene etapp. Kolmest Eesti sõitjast pääses ainsana esmaspäevastesse põhisõitudesse Priit Rätsep (Honda). Ajasõidud sõideti kahes grupis, eelkvalifikatsioonis oli Rätsep oma grupi kaheksas, kvalifikatsioonis Rätsep kukkus ja tulemust kirja ei saanud. Kummastki kvalifikatsioonigrupist sai edasi 15 meest. Rätsep tagas endale aga pääsu põhisõitudesse Last Chance Qualification võiduga, kus sõideti taas kiireimat ringiaega. Rätsep läheb esmaspäevastes sõitudes stardipuud valima 31. mehena. Andre Park (Honda) näitas eelkvalifikatsioonis 38. aega, kvalifikatsioonis aga kukkus ja kahjuks enam pühapäeval rajale ei tulnud. Erki Kahro (Honda) sõitis eelkvalifikatsioonis oma grupi 25. aja. Kvalifikatsioonis oli ta oma grupi 18 ja läks seega edasi B-finaali. Sealt pääses edasi kaks kiiremat, kohad kolm ja neli jäävad reservsõitjateks. Kahro oli seitsmes ja seega esmaspäevastesse põhisõitudesse ei pääsenud.