Möödunud aastal, kui heategevuslikku motokrossi esmakordselt korraldati, koguti õnnetuse läbi liikumispuude saanud laste toetuseks 180 000 krooni. Selle summa abil on aasta jooksul palju tehtud.

Toetus jagati laekunud avalduste alusel kümnele lapsele, vanuses 4-14 aastat. Toetussumma lapse kohta oli 17 200 krooni, mille eest said lapsevanemad osta lapsele vajalikku. Pooled toetuse saajad on toetuse ära kasutanud täies ulatuses. Teised kasutavad veel toetust vastavalt vajadusele ravimiteks, taastusraviks jne.

Toetust kasutati enim ravimite (seal hulgas inkotarvete) ostmiseks, arvutite soetamiseks, sporditarvete ja -riiete muretsemiks ning eritellimusel lastemööbli hankimiseks. Suurim ja ainulaadsem ost oli korter (koostöös valla sotsiaaltöötajaga leiti võimalus vahetada kõrgel korrusel olnud üürikorter esimesel korrusel oleva oma korteri vastu).

Tänavusele oksjonile, mis toimub enne autasustamist, tuleb müügile paljude maailma tippsõitjate varustust. Esimesena saab kindlasti ära märkida kümnekordse motokrossi maailmameistri, Stefan Evertsi sõidusärk, püksid ja kindad. Kuna Everts stardib ka ise heategevuskrossil, on see hea võimalus peale oksjonit riietele Evertsi autogramm peale saada. Oksjonil müüki tulevatest esemetest tasub kindlasti ära mainida MX1 klassi maailmameistri Antonio Cairoli sõidusärk, püksid, kindad,  prillid ja numbriplaat, Moto GP hetke neljanda mehe, Andrea Dovizioso sõidukombenesioon,  Jeffrey Herlingsi särk ja numbriplaat, MX2 maailmameistri, Marvin Musquini sõidusärk, Tanel Leoki varustust, Harri Kullase sõidusärk ja püksid, Ken Roczeni sõidusärk ja püksid, USA Rahvuste Krossi liikme Andrew Short'i sõidusärk ning paljude tippsõitjate sõidusärgid. Loomulikult pole see nimekiri lõplik, mis kõik müügile tuleb, tasub kohapeale vaatama minna ja seeläbi oma osa heategevusse lisada.

Esimesed esemed saab aga osta juba teisipäeval, kui ETV saates „Ringvaade" korraldatakse telefonioksjon.

Heategevuslikul motokrossil Tanel Leok ja sõbrad on kohal maailma üks parimaid krossisõitjaid Stefan Everts, MM-sarjas sõitvad Tanel Leok, Davide Guarneri, Harri Kullas ja loomulikult Eesti tippsõitjad.

Võistlusklassideks heategevuskrossil "Tanel Leok ja sõbrad" on 50 cc, 65 cc, 85 cc, Open, Beginners ja Mini MX. Kuna selle heategevuskrossi korraldustoimkond on sama mis Mehhaanikute Mitteametlikel Meistrivõistlustel, on juurde toodud uus klass Beginners, mis mõeldud nii MMM'i osalejatele kui ka hobikrossi karikasarjas sõitjatele. Korraldajate sõnul loodetakse sellest klassist leida uusi, seni varjus olnud talente Eesti motokrossis. Beginners klassis pääseb sõitma 100 kiiremat registreerijat.

Heategevuskrossi Tanel Leok ja sõbrad võistlussõitude algus Kose krossirajal, 9. oktoobril, on kell 12.00.

Käesoleval aastal toetuse saamiseks võtta ühendust Eesti Liikumispuudega Inimeste Liiduga meili teel elil@elil.ee või telefonil 6720 223.

Toetuse sihtgrupiks on kuni 16-aastased (kaasaarvatud) lapsed, kes on saanud õnnetuse tagajärjel liikumispuude.