Kuimetsa rajale ja selle ümbrusele antakse viimast lihvi, et see näeks välja samasugune nagu esimesed kaks etappi Maardus ja Väike-Maarjas. Igal rajal on oma eripära, kuid Kuimetsa valik viimaseks etapiks oli üsna lihtne mitmel põhjusel.

Are Kaurit, Dynami:t Superkrossi üks korraldajatest: „Rada ise on oma olemuselt kõige superkrossilikum, siin väga palju muutusi tegema ei pea. Sarnaselt Väike-Maarja rajaga on pea terve rada publikule hästi nähtav, sõitude ajal jookseb otsepilt ka kohapeal oleval LED-ekraanil, seega
nägemata ei tohiks midagi jääda."

"Teiseks toimub Kuimetsas peale sõitu ka korralik jaanituli, koos kõige selle juurde kuuluvaga, seega kellel on soov ühendada selle aasta ühed atraktiivsemad motokrossisõidud ja jaanituli, neile sobib Kuimetsa ideaalselt," lisas Kaurit.

Tanel Leok: "See on mulle tore vahepala ja esimene võistlus sellel aastal Eestis. Ei oska veel midagi öelda, eks kohapeal ole näha kuidas rada on. Usun, et saab hea võistlus olema."

Lisaks Leoki ja Kullase startimisele viimasel etapile ja kopsakatele rahalistele auhindadele, annab sõitudele kõvasti kaalu juurde ka asjaolu, et Kuimetsas selguvad tänavused Superkrossi Eesti meistrid.

Open klassis on peale kahte etappi liider Priit Rätsep, kelle edu teisel kohal oleva Indrek Mägi ees on 18 punkti, kolmas on Toomas Triisa, kes kaotab Rätsepale 27 punktiga. Ka edasi on punktivahed üsna väiksed, ka Harri Kullasel on matemaatiline võimalus tulla meistriks.

85cc klassis on liider lätlane Karlis Sabulis, teisel kohal Henri Roosiorg, kaotust liidrile 11 punkti. Kolmas Rain Koch, kes kaotab liidrile 24 punktiga ja kes edestab omakorda vastavalt ühe ja kolme punktiga Karel Kutsarit, Tomass Sileikat ja Janno Schmidti.

Kuna tegemist on jaanilaupäevaga, siis on sõidud tavapärastest aegadest varasemaks toodud, trennid ja ajasõidud algavad juba kell 12.30 ja finaalid kell 15.00, võistluse lõpp on kell 18.00.