Seda teavad ka väga hästi Dakar Team Estonia sõitjad Toomas Triisa (Honda) ja Mart Meeru (Honda), kes ralli eelviimase päeva probleemideta lõpetasid ja on valmis 2014 aasta Dakari viimaseks päevaks.
Eelviimasel päeval oli katset kokku 350 kilomeetrit ja ülesõitu laagrisse La Serenas 349 kilomeetrit. Temperatuurid enam nii kuumad ei ole ja ka liivadüünid katse lõpus polnud probleemiks. Nii oli Toomase koht katsel 25 ja Mardil 33, kaotused katse võitnud Cyril Despres'le vastavalt 52.30 ja 57.38.

„Üldiselt saab päevaga rahule jääda, lõpus siiski kahte punkti üles ei leidnud, ilmselt tuleb selle eest mingi trahv. Düünid olid väga vinged ja meeleolu on hea. Nüüd tuleb veel homne päev ka korralikult ära teha ja mitte lasta tähelepanu hajuda,“ oli Toomase kommentaar katse lõpus.

Hetk hiljem finišisse jõudnud Mart sai Eesti fännidelt finišis samuti korraliku aplausi ja oli samuti päevaga väga rahul. „Kõik okei, see viimane osa oli ikka väga äge, korralik Dakar ja nautisin seda täiega,“ ütles Mart.

Kuula ja vaata meeste muljeid eelviimasest päevast Dakaril.
Üldarvestuses on meie meeste kohad järgnevad: Mart Meeru 40. kohal (+15.58.12) ja Toomas Triisa 52. kohal (+21.17.27). Ralli üldliider mootorrataste klassis on Marc Coma (KTM), kes läheneb oma neljandale Dakari võidule. Tema lähim ohustaja Joan Barreda, kes oli enne eelviimast päeva teine, kukkus valusalt. Hispaanlane suutis küll katse lõpetada, kuid kukkus seitsmendale kohale. Teisel kohal, pea tunni kaugusel on Jordi Viladoms (KTM), kolmas Oliver Pain (Yamaha), kes kaotab Viladoms'ile pisut üle kümne minuti ja edestab neljandal kohal olevat viiekordset Dakari võitjat Cyril Despres'd kolme minuti ja 15 sekundiga.

Viimaseks päevaks on korraldajad sõitjatele valmis pannud La Serenast Valparaisosse viiva teekonna. Esmalt sõidetakse laagrist 122 kilomeetrit ülesõitu ja siis sinna otsa 157 kilomeetrine kruusasel ja kivisel pinnasel sõidetav katse. Seejärel on veel 256 kilomeetrit mööda Vaikse ookeani rannikut, silme ees terendamas Dakari finiš.Toomas stardib katsele Eesti aja järgi kell 14.19 ja Mart kell 14.25.
Dakar ralli live ajavõtt.