Eestlaste suurimad lootused olid seotud 65 cc klassis sõitva Tamur Talvikuga, kes on tänavu väga edukalt esinenud ka sama klassi Euroopa meistrivõistlustel. Enne viimast etappi hoiab ta seal kolmandat kohta ja hea sõiduga on võimalus tulla ka teiseks. Maailmameistrivõistlused sõidetakse erinevalt Euroopa meistrivõistlustest ühel nädalavahetusel ja parimad selguvad kahe stardi kokkuvõttes. Talviku alustas nädalavahetust hästi, kui oli oma kvalifikatsioonigrupi võitja. Esimeses sõidus oli Talviku teine, sõidu võitis Euroopa meistrivõistluste liider Jorge Prado Garcia Hispaaniast, kellele Talviku kaotas 2,4 sekundiga. Teises sõidus oli Talviku kiirus taas paigas ja noormees kihutas kolmandal kohal. Paraku tuli aga kukkumine, mille järal suutis ta taas kolmandaks sõita, kuid järgmine kukkumine röövis võimaluse tõusta poodiumile. Teise sõidu lõpetas Talviku üheksandal kohal. Kokkuvõttes tähendas see neljandat kohta, ettepoole jäid maailmameistriks tulnud Garcia, kes võitis ka teise sõidu, Enzo Lopez Brasiiliast ja Riccardo Lauretti Itaaliast. Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni noortespordi koordinaatori Martin Arumäe sõnul oli Talviku kiirus poodiumi vääriline.

„Kiiruse poolest oli sõitudes Talvikust parem vaid Garcia. Seetõttu oli ootus MM medalile igati õigustatud. Kahjuks rikkusid selle kaks kukkumist teises sõidus,“ ütles Martin Arumäe.

Karel Kutsar oli 85 cc klassis 23, samas klassis sõitnud Karl-Robert Reinike ja Hendrik Talviku finaalsõitudesse ei kvalifitseerunud. Henri Roosiorg oli 125 cc klassis 34. Meeskondlikult saavutas Eesti koondis tugeva üheksanda koha.