Rotax Max klassis alustas Aavo Talvar mõlemat eelsõitu esireast. Esimeses sõidus tuli tal leppida 7. kohaga, kuid teises sõidus näpsas Talvar sõiduvõidu.

„Esimeses eelsõidus ei olnud kart parimas seades, kuid teine sõit oli kergem. Algul juhtisin, siis langesin neljandaks ning paar ringi enne lõppu sain uuesti liidriks ja sõitsin väikese vahe sisse. Rada on siin raske. Hüpplev ja palju peab äärekividest üle sõitma. Kõik kohad valutavad,” arvas Talvar New Orleansi Nola Motorsport kardirajast.

Teine eestlane Rotax Max klassis Kairo Kivi alustas esimest sõitu 28. kohalt ning suutis finišijoone ületada 16. kohal. Teises sõidus aga nii hästi ei läinud, sest stardirüsinas lükati Kivi rajalt välja ning leppida tuli 26. kohaga.

Rotax Junior klassis alustas Jüri Vips esimest eelsõitu 7. kohalt ning ilusa sõiduga teenis sõiduvõidu. Ralf Aron startis 12. kohalt ning lõpetas võistluse kümnendana. Teises eelsõidus oli Vips viies ja Aron kaheksas.

„Esimene sõit oli suurepärane. Teises sõidus tegin väga hea stardi, aga paari sõiduvea tõttu pidin leppima 5. kohaga. Rada on lahe, aga üsna raske, kiiresti õppijatel on siin eelis,“ sõnas Vips, kes on ainukesena Eesti koondisest sellel rajal ka varem võistelnud.

Rotax DD2 klassis oli stardis üks eestlane, kui Mario Haugas alustas esimest eelsõitu 18. positsioonilt ning oli sõidu lõpuks tõusnud 14 kohale. Teise sõidu esimeses kurvis sattus Haugas aga kokkupõrkesse ning oli sunnitud sõidu katkestama. „Tuleb võidelda, kõik on veel võimalik!“ oli Haugas enesekindel.

Eesti aja järgi täna õhtul sõidetakse viimased eelsõidud ning lohutussõidud ja ööl vastu pühapäeva eelfinaal ning finaalsõidud.