Võistlusklasse oli viis, kus võidusõitjaid kokku 81. Talikrossi esimene etapp sõideti vägagi heades tingimustes, isegi kümmkond külmakraadi ei teinud kellegile suurt muret.

Suurima osavõtjate arvuga oli klass MX 2, kus sõitjaid üle 30. Esimeses sõidus oli kindlalt kiireim Rannar Uusna, kes edestas finišis Andre Parki 1,7 sekundiga. Kolmas oli Ardo Kaurit, kes kaotas võitjale nelja sekundiga.

Teises sõidus kihutasid Uusna ja Park lahutamatu duona terve distantsi, finišis oli Uusna edu taas teisena lõpetanud Pargi ees 1,4 sekundit. Kolmas oli Kristjan Rätsep. Kahe sõidu kokkuvõttes sai etapivõidu sel hooajal peaasjalikult supermotole pühenduv Rannar Uusna, teine Andre Park ja kolmas ühepunktilise eduga Ardo Kauriti ees Kristjan Rätsep.

MX1 klassis oli talikrossi esimesel etapil eriti heas hoos Martin Leok, kes muide tegi ainsana kaasa nii MX2 kui MX1 sõidud. Kui väiksemas masinaklassis tuli Leokil leppida viienda kohaga, siis MX1 klassis võitis ta mõlemad sõidud. Esimeses sõidus jõudis Toomas Triisa Leokile küll üsna lähedale, kuid mööduda oli Türi lumisel rajal raske ja nii Triisale avasõidus teine koht Priit Rätsepa ees. Teises sõidus pääses taas Leok ees minema, teisel kohal sõitnud Toomas Triisa suretas tsikli välja ja langes viiendale kohale. Põnevas heitluses teisele kohale jäi peale Priit Rätsep, kes suutis selja taga hoida tiimikaaslast Jüri Triisat. Etapi kokkuvõttes esikoht Martin Leokile, Priit Rätsepa ja Toomas Triisa ees.

85 kuubikuliste klassis võitis avasõidu Hendrik Talviku, kuid teise sõidu neljas koht ei lubanud kokkuvõttes enamat  teisest kohast. Etapivõidu sai Henri Roosiorg, kes oli mõlemas sõidus teine. Etapi kolmanda koha sai avasõidus ebaõnnestunud Rain Koch, kes teises sõidus pidas maha hea duelli Roosioruga ja võitis sõidu.

65 kuubikuliste klassis polnud taas vastast leedu poisile, Dovydas Karkale, kes võitis mõlemad sõidud ja etapi. Teine koht kuulus mõlemas sõidus teisena lõpetanud Jan Jakobsonile ja kolmas koht mõlemas sõidus kolmas olnud Don-Eric Laanele.

Külma ei kartnud ka kõige pisemad krossipoisid, 50 kuubikuliste klassis sai etapivõidu Meico Vettik Andreas Viidikase ja Henry Vesilind ees.

Järgmine Eesti talikrossi meistrivõistluste etapp sõidetakse 6. veebruaril, Räpinas.