Anname nüüd lühiülevaate, mida kõike tänavune kardihooaeg pakub.

Ehkki aprillikuu püsib jätkuvalt külm, toob üha soojemalt paistev päike nädalavahetusel Tabasalu kardirajale enam kui 80 kardisportlast. Võrreldes eelmiste aastatega toob tänavune hooaeg kaasa mitmeid põnevaid uuendusi, tänu millele tõotab jaht Eesti meistritiitlile nii mõneski võistlusklassis kujuneda tõeliseks maiuspalaks.

Avaetapp täispikkuses:

Tugev noorte pealekasv

Kõige pisemad lapsed sõidavad jätkuvalt klassis Cadet, kus Eesti meistrivõistluste arvestust ei peeta. Pisimates EMV klassisdes Micro ja Mini on osavõtjate arv tänu heale noortetööle aastast aastasse tõusnud - klassis Micro läheb rajale 14 ning klassis Mini koguni 18 kardisportlast. Neist koguni 9 pärinevad Eesti Autospordi Liidu ja Eesti Kardiliidu neljandat aastat järjepanu toimuvast laste hobikardisarjast auto24 TALENDID RAJALE.

Talendi-sarja näol on tegemist algajatele kardihuvilistele mõeldud mitmeetapilise võistlussarjaga, kus osalemise eeltingimuseks ei tohi võistlejal olnud litsentsi. Võisteldakse hobikardikeskustes ning hobikartidel, mis loositakse laste vahel kohapeal. Peaauhinnaks on igal aastal olnud komplektne tuliuus klassi Mini võistluskart, millega võitja on saanud Eesti meistrivõistlustele osalema minna. Eduka noortetöö tulemusena tulid kaks Talendi-sarja kasvandikku eelmisel aastal Eesti meistriteks ning lisa on oodata veelgi.

Uus tootja stardirivis

Senistes monoklassis Junior ja Senior (asendab senist klassi Masters) sõidetakse mõlemis nüüd kahes arvestuses - lisaks Rotaxi kartidele veerevad mõlemas klassis esmakordselt rajale ka X30 kardid. Ehkki Eesti meister selgub kummaski klassis üldarvestuse põhjal, võidavad mõlemi klassi parimad pääsmed rahvusvahelistele sama klassi võistlustele. Neil võistlustel on eestlased alati kiired olnud, meenutagem kasvõi näiteks Jüri Vipsi, Aavo Talvari, Martin Rumpi või Kevin Korjuse esinemisi Rotaxi maailmakarika võistlustel.

Traditsiooniliselt lõpetavad võistluspäeva kiireimad võistlusmasinad, kui rajale sööstavad käikudega DD2 ja KZ2 võistlusklasside kardid.

Tänavune kardispordi Eesti meistrivõistluste hooaeg sisaldab 8 etappi. Lisaks Tabasalu kardirajale külastatakse veel Rapla, Põltsamaa, Aravete ning Käina kardiradu.

Esimese etapi kvalifikatsioonisõidud algasid laupäeval kell 10.20, eelfinaalid juba kell 11.55. Võistluste avamine peetakse kell 14.00 ning finaalsõidud stardivad juba pool tundi hiljem. Delfi TV otseülekanne rajalt algab kell 10.20.