Võistlusel osalesid Eesti noored speedway-sõitjad – Markus Maximus Lill, Oskar Kelt, Gert Heinvee ja Aadam Seermaa, Allan Angelstok kahjuks vigastuse tõttu võistelda ei saanud. Nimekaimateks välissõitjateks olid Jesse Mustonen Soomest, Artjoms Trofimovs ja Ernests Matjusonoks Lätist ning Nikita Zubarev Venemaalt.

Juba kuuendas eelsõidus kohtusid nimetatud neli favoriiti ja pingelisest heitlusest väljus võitjana Mustonen. Soomlane domineeris lisaks kõikides eelsõitudes, kogudes maksimumpunktid. Poolfinaalis kaotas ta oma esimese punkti Trofimovs’ile, kuid kindlustas sellegipoolest omale koha finaalis.

Nii nagu ennustatud, jõudsid samad neli võistlejat ka finaali. Kohe esimesel ringil läks Mustonen juhtima, kuid kahjuks kukkus ta teises kurvis ning kordusstarti ei pääsenud. Sellest tingituna tuli ta kokkuvõttes sportlasele kõige halvemale kohale ehk neljandaks.

Kordusstardis sai Trofimovs küll parema stardi, aga Zubarev ei jätnud midagi juhuse hooleks ning asus sõitu juhtima. Võitlus Eesti meistritiitlile käis Nikita ja Artjomsi vahel kuni viimaste meetriteni ning seekord tuli sealt meistrina välja Nikita Zubarev. Parima eestlasena tuli kümnendale kohale Markus Maximus Lill Jõelähtme Tehnikaspordiklubist.

Eesti Meistrivõistlused 2019
1. Nikita Zubarev (Venemaa)
2. Artjoms Trofimovs (Läti)
3. Ernests Matjusonoks (Läti)
...
10. Markus Maximus Lill
12. Aadam Seermaa
14. Oskar Kelt
17. Gert Heinvee