Kuna mitmed meie sõitjad vigastuste tõttu või muudel põhjustel osaleda ei saanud, oli kutsutud väljaspool meistrivõistluste arvestust konkurentsi pakkuma ka viis Soome sportlast. Neist nimekaimaks oli selle aasta pika treki ehk liivarajasõidu MM-võistluste 11. mees Aki Pekka Mustonen.

Kuigi Soome ei kuulu just valitsevate speedway-maade hulka, on nimetatud alal seal pikaajalised traditsioonid. Samas kui meil peeti pärast pea 20-aastast „varjusurmas“ olekut taas esimesed võistlused alles möödunud aastal.

Nagu eeldada võis, hakkasid alates esimestest sõitudest domineerima põhjanaabrid. Ainus, kes neile arvestatavat vasupanu suutis osutada, oli meie kiireim Ken Viidas - esimeses eelsõidus Soome meistrivõistluste 12. koha omaniku Jiri Niemineni vastu jäi tal võidust vaid väga vähe puudu. Viimases eelsõidus Ken Viidas paraku kukkus ning edasine võitlus finaalikoha eest muutus saadud vigastuse tõttu võimatuks. Esimeses poolfinaalis näitas kiiret sõitu ja saavutas teise koha Martin Kimmel. Tänu stabiilsele esinemisele eelsõitudes oli kogutud punktisumma piisav ja koht finaalis igati teenitud.

Finaalis Martin Soomlaste ülekaalu vastu ei saanud – Aki Pekka Mustonen pani oma paremuse kindlalt maksma, võites oma noorema venna Jesse ja Jiri Niemineni ees. Neljandana lõpetanud Martin Kimmelile kuulusid aga etapivõitja 25 punkti ning tänu sellele ka Eesti meistrivõistluste pronksmedal. Eesti meistriks tuli vaatamata ebaõnnestumisele Ken Viidas, hõbemedal läheb Margus Mandrele.

Külalisvõistlejate osalemine andis esmase ettekujutuse tasemevahe suurusest ja osutas vajadusele viia järgmise aasta meistrivõistlused läbi lahtistena.