Kert Varik/ Lauris Daiders (Husqvarna, AYR Racing Team) võitsid esimese sõidu stardi ning tegid sellist tempot, et konkurentidel ei olnud midagi vastu öelda ning nemad pidid ülejäänud kohad omavahel välja mängima. Teisele kohale seevastu käis tihe rebimine meeskondade Gert Gordejev/ Keit Kivaste (Husqvarna, RedMoto Racing), Markus Normak/ Karl-Albert Kasesalu (Zabel, MK GasGas) ja Läti-Eesti tiimi Janis Daiders/ Tanel Kõiv (Zabel) vahel. Hoolimata Normak/ Kasesalu ja Daiders/ Kõiv püüdlustest oma positsioone parandada suutsid kõik omi kohti kaitsta ning järjekord püsis muutumatuna ruudulise lipu langemiseni.

Teist sõitu asusid juhtima aga Normak/ Kasesalu, kuid peagi olid neil sabas tagasihoidliku stardi teinud Varik/Daders, kes ootasid oma hetke mõned ringid ja tõusid taas liidriks ning kadusid konkurentidelt eest ja võitsid sõidu. Daiders/ Kõiv proovisid ka sõidu edenedes Normak/ Kasesalu alistada, kuid see ei õnnestunud ja nii tuli neil eestlaste järel kolmanda kohaga leppida.
Varik/ Daiders võitsid etapi seega 50 maksimumpunktiga etapi, teiseks tulid Normak/ Kasesalu (42 p) ja kolmandaks teises sõidus neljanda koha saanud Gordejev/ Kivaste (40 p).

Meistrivõistlustel jagavad võrdselt 180 punktiga esikohta Daiders/ Kõiv ja Normak/ Kasesalu ning otsusav võistlus tuleb seega finaaletapil Lange motokeskuses.

Kevin Saare (Husqvarna, Pärnu MC) hea päev algas Quad Open klassis juba kvalifikatsioonis, kus ta sõitis järgnevatest vähemalt 3 sekundit kiirema ringiaja. Saar asus esimeses sõidus liidriks kohe avaringil ning kadus kohe konkurentidelt eest ja võttis kindla võidu terve sõidu teisel kohal sõitnud Priit Järvloo (Kawasaki, Sõmerpalu MK) ees. Kolmandaks sõitis end võidukihutamise algusest saadik sellel positsioonil olnud Martin Filatov (Honda, Kagu MK).

Teises sõidus kihutas Saar taas kohe teiste eest minema ja võitis sõidu. Üle poole distantsist oli teine Filatov, keda jälitas Järvloo ning lahendus saabus distantsi teises osas, kui Filatovit hakkas aukus rajal kimbutama vana seljavigastus ja noormees pidi tempot alandama. Järvlool ei jäänud seejärel midagi muud üle kui teine koht endale vormistada.

Kahe sõidu kokkuvõttes oli esikolmik seega Saar (50 punkti), Järvloo (44 p) ja Filatov (40 p). Kuna Saar on võitnud kaheksast sõidust seitse ning tema konkurentidel on olnud siiani kõikuvate tulemustega hooaeg, siis kindlustas Saar endale Aravetel ka endale selle aasta meistritiitli.

Külgvankrite veteranide klassis võidutsesid päeva lõpuks Argo Põldsaar/ Ruslan (KTM, Kohila Sidecar Cross Team), teise koha said Andres Angerjas/ Rain Vaikmäe (KTM, Linnamäe krossiklubi) ja kolmanda Erik Vahter/ Kristjan Kivistu (Husqvarna, Kose AMK).

Quad veteranide parim oli teist etappi järjest Mark Saar (Kawasaki, RedMoto Racing), kellele järgnesid kummaski sõidus Rene Tarend (Yamaha, Sõmerpalu MK) ja Janek Vernik (Yamaha, Motodepoo Team Green). Koos veteranidega rajal olnud Quad juuniorites võttis etapivõidu lätlane Kristians Janis Sondors venelase Semen Korestelevi ja kaasmaalase lätlane Atis Bredsi (kõik Honda) ees. Eestlaste parim oli neljanda koha saanud Rasmus Sõna (Honda, Äksi39Team).
Q100 klassis võidutses mõlemas sõidus Tanel Põdra (Pärnu MC), Mihkel Salujõe (HRC Eesti Racing Team) ja Karl-Robin Rillo (kõik Honda, RedMoto Racing) ees.

Kõige väiksemate Laste ATV klassis oli aga esimene lätlane Roberts Trautmanis, teiseks tuli Karl Koho (Äksi39Team) ja kolmandaks Pätrik Ilm (kõik Apex, Linnamäe krossiklubi).

Kohalikele auhindadele võistelnud Külgvanker Star Racing esikolmikusse sõitsid end Sten Sugasep/ Veikko Parksepp (KTM, Sõmerpalu MK), Maarek ja Markkus Kõre (KTM, Lääne MK) ning Diana Pruks/ Kenny Vahter (Zabel, MK D&T). Ainsas soooloklassis MX Open võitis Marek Sonn (Husqvarna, Kose AMK) Carl Mattias Räägeli (KTM, KTM Racing Estonia) ning venna ja klubikaaslase Markeni (Husqvarna) ees. 40+ arvestuses oli esikolmik Edmund Tänavots (KTM, Pärnu MC), Lauri Politanov (KTM, Kohila Motospordi Klubi) ja Kristjan Kamberg (KTM, Star Racing).

Korvidel ja Quadidel jääb sõita veel üks etapp, kui Eesti meistri- ja karikavõistluste finaal toimub 1. septembril Lange motokeskuses.