"Õnnetus juhtus väga lihtsalt - auto lendas suurel kiirusel üle katuse ja maandus katuse peale tiiki, õigemini oli see tammikoht, kus vesi oli parajalt sügav, et ainult rattad olid vee peal näha. Enne meid oli ka seal keegi välja sõitnud, aga mitte vette. Meil läks nii õnnetult, et suure hooga hakkas auto üle katuse rulluma ja jäi seisma katuse peal tiigis," rääkis Kupri.

"Vee all käis asi praktiliselt sekunditega. 30 sekundit on maksimum, mis sa suudad ähmiga ilma vett sisse tõmbamata olla. Rihmad jõudsime lahti teha, ega me ise sealt välja poleks saanud."

Eestlastele jooksid appi lätlastest pealtvaatajad, kes auto ratastele keerasid, et meestel pead vee alt välja saada. Esimesena autost välja saadud Kuprile tehti kaldal kunstlikku hingamist, piloodi Vallo Nuuteri autost välja saamine oli raskem.

"Teda ei saadud sealt kätte. Jalad olid rooli vahele kinni kiilunud. Tema tuli veel hiljem teadvusele kui mina. Minul tuli pilt ette kaldal, kui mind oli autost eemale viidud," rääkis kaardilugeja, kes ilma lätlaste kiirele tegutsemisele praegu elus ei oleks.

"Päästjad ise ütlevad, et kuni neli minutit läks aega, enne kui nad katuse vee peale said. See on uskumatu aeg. Kui nad poleks appi tulnud, oleks praegu kõik."

Mehed on püüdnud lätlastega pärast õnnetust ühendust saada ning küsisid neile ka augustis toimunud Rally Estonia VIP-pääsmed, kuhu nad paraku tulla ei saanud. Tänu sellele, et Läti ajakirjandus teema hiljem üles võttis, on nende kangelastegu nimetatud Lätis aasta teoks, mille sarnast aktsiooni korraldab Eestis aasta lõpus TV3. Tiitli üle andmine, kuhu rallipaar isegi kavatseb kohale minna, toimub Lätis 3. detsembril.

Traagilisest õnnetusest hoolimata ei kavatse mehed armastatud spordialaga lõppu teha. "Kuna auto on laiali, siis sel aastal pole enam plaanis sõita, aga järgmine aasta küll. Sellepärast küll asi pooleli ei jää," lisas Kupri.

Allolevas videos alates 3.36 on näha sündmuspaika pärast õnnetust: