Riias rajal 333 toimunud võistluse puhul oli ühtlasi tegu Läti, Leedu ja Balti meistrivõistluste teise etapiga, kus olid kavas võistlusklassid Open, Hobby ja Quad (Läti ja Leedu meistrivõistluste arvestuses).

Põnevaimas klassis Open läks rajale 20 sõitjat. Nagu esimesel Balti meistrivõistluste etapil Kaunases, nii ka nüüd olid rajal lisaks tavapärastele eestlastele, lätlastele, leedulastele ja soomlastele sõitjad Venemaalt: Aleksander Latõšev, Artjom Teslenko ja Juri Titov. Kahjuks jäi tulemata neljas Vene sõitja Maksim Averkin, kes oleks Openi esimese otsa meestele kindlasti samuti konkurentsi pakkunud. Samuti ei näe me sel hooajal enam stardirivis valitsevat Eesti meistrit Taavi Nassarit, kes enne jaanipäeva saadud vigastuse tõttu on sunnitud võistluspausil.

Kvalifikatsioonis olid kolm kiiremat Klem, Andre Kiil ja Latõšev. Esimeses võistlussõidus pani Klem end ka maksma, kuid tal tuli jõudu katsuda kaasmaalase Jari Ojala ning leedulase Aurelijus Tamonisega. Eestlastest oli kiireim Prants Pals, kes sõitis end neljandaks. Kahjuks pidi peale teist ringi kukkumise tõttu katkestama Kiil, kes vigastas sõrmesidemeid ega saanud ka järgmises sõidus starti minna. Teises sõidus suutis Klem taas esimesena finišijoone ületada, seekord oli teine Latõšev ja Ojala kolmas. Päeva kokkuvõttes hõivasid poodiumi kaks esimest kohta siiski soomlased: Klem ja Ojala ning kolmas koht läks Venemaale, Latõševile. Parima eestlasena oli Prants Pals seitsmes (teisest sõidust 11. koht).

Klassis Hobby läksid kõik poodiumikohad lätlastele: esikolmiku moodustasid Pauls Timrots, Ivo Savics ja Rudolfs Pumpurs. Parim eestlane Kristjan Siilak oli neljas. Tähelepanuväärne on, et mõlemad sõidud võitis samas stardis sõitnud, kuid eraldi arvestuses osaleva MX klassi sõitja Modris Lesinskis, kelle tsiklil suuremad veljed ja all krossirehvid.

Quadidel oli esikolmik Valters Dislers-Kirilko (Läti), Rokas Bacevicius (Leedu) ja Rinalds Dislers-Kirilko (Läti). Osales ka üks Eesti sõitja, Raul Kirt, kes tuli neljandaks.

Supermoto Eesti meistrivõistluste järgmine etapp toimub taas Maarjamaa pinnal, juba järgmisel pühapäeval, 8. juulil Raplas. Balti meistrivõistluste lõpuakord antakse samuti Eestis, 5. augustil. Sel päeval Pärnu valmivale ringrajale plaanitud etapp on ehitustööde venimise tõttu üle viidud Rapla rajale.