Open klassis ei olnud küll kohal avaetapi kahte esimest, Harri Kullast ja Gert Krestinovit, vaatamata sellele olid sõidud põnevad ja võib isegi öelda, et konkurents etapivõidu osas tihedam.

Lisaks eestlastele, soomlastele ja lätlastele oli sel korral esindatud ka Leedu, kohal oli selle riigi üks parim krossisõitja, Vytautas Busas.

Väike-Maarja publikust oli enamus tulnud kaasa elama kohalikule sõitjale, Indrek Mägile, kes kvalifikatsioonis teist aega näitas, jäädes napilt alla Haljalast pärit Priit Rätsepale.

Open klassi finaali stardis, mis anti koos ilutulestikuga ja rahva kisa saatel, sai kõige paremini minema just Busas, Priit Rätsep, Mägi, Juss Laansoo ja Taavi Nassar tema järel. Ka Lauri Lehtla oli selles pundis avaringil olemas, kuid õnnetuseks kukkus Tartu mees üsna valusalt ja selleks
hetkeks, kui ta taas tsikli käima sai, oli ta langenud viimaseks.

Priit Rätsep möödus Busasest ja viimane ei püsinud ka teisel kohal, sest kukkus ja langes seitsmendale kohale. Esikolmiku moodustasid poolel distantsil Rätsep, Mägi ja Laansoo, nende järel Nassar. Vahepeal viiendaks tõusnud Martin Leok loovutas oma koha Toomas Triisale, kuuendaks tõusis Busas.

Täiesti hullu sõitu tegi aga Lehtla, kes ring ringilt kõrgemale tõusis, esmalt möödus ta Kristjan Rätsepast, Asko Lihtsast ja Martin Leokist ja sõidu lõpuosas ka Busasest.

Nii nägigi sõidu lõppedes Dynami:t Superkrossi Väike-Maarja etapi Open klassi TOP 7 välja järgmine: võit Priit Rätsepale Indrek Mägi ja Juss Laansoo ees, neljas Taavi Nassar, viies Toomas Triisa, kuues Lauri Lehtla ja seitsmes Vytautas Busas.

Priit Rätsep: "Olen väga rahul sõiduga, Busas sai küll väga hea stardi, kuid pääsesin temast mööda. Suutsin Mägi selja taga hoida, sõit oli korralik ja rada väga šeff."

Parim MX2 juunior oli Marnet Polski, Open klassi +35 arvestuses Valeri Homin ja +40 arvestuses Rene Jõgimaa.

85cc klassis olid kohal taas kiired lätlased, kelle alistamine Eesti krossipoistele lihtne ülesanne polnud. Kvalifikatsioonis oli kiireim Paulss Jonass Karlis Sabulise ja Henri Roosioru ees.

Poolfinaalis aga hakkasid Jonassi asjad viltu vedama, esmalt kukkus mees liidrikohalt ja ring hiljem
keeras rajalt maha, põhjuseks murdunud jalaraud. Poolfinaali võitis Sabulis teise Läti krossipoisi, Tomass Sileika ees, kolmas oli Henri Roosiorg, küll koos Rain Kochiga jõudsid lätlasele üsna järgi kuid mööduda ei õnnestunud.

85cc finaalis sai taas parima stardi Sabulis, kelle järgi tuiskasid rajale Roosiorg ja Sileika. Viimane tõusis teisele kohale, kuid õige pea pidi raja ääres tsiklit käima lööma, kukkumise tõttu langes ta mitmeid kohti.

Üks soosikutest, Jonass tõusis jõuliselt mitmeid kohti, kuid lõpetas siis sõidu kukkumisega. Sabulis võttis kindla võidu, teise koha tagas endale tubli sõiduga Roosiorg, kolmandale kohale peetud heitlusest väljus võitjana Rain Koch, kes edestas Karel Kutsarit 1,2 sekundiga.

Dynami:t Superkrossi viimane ja otsustav etapp sõidetakse 23. juunil Kuimetsas.

Detailsed tulemused http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=547468