„Tohutult raske võistlus,“ kommenteeris kohe debüüthooajal Eesti meistriks tulnud Osula tänast põnevat võidukihutamist auto24ringil Pärnus. Närvide mäng algas juba stardis, kui lisaks punastele tuledele süttisid stardifooris eksklikult ka kollased tuled. Start viibis, sidurid mootoritel kärssasid. „Ducatil tohib sidurit tunni jooksul niimoodi koormata vaid üks kord, kartsin, et suitsetan selle läbi.“

Võistlejad saadeti uuele soojendusringile ja teistkordselt start õnnestus. Osula võttis venelase Aleksei Tulubjevi (BMW) ja leedulase Justas Bucnise (BMW) selja taga sisse kolmanda koha, teda asus jälitama kaheteistkümnendalt kohalt startinud Andry Blank (Kawasaki). Mõlemad liidrid eksisid ja nii sai Osula esimeseks tõusta, kuid Blank püsis tal kogu sõidu vältel vähem kui sekundi kaugusel tuules. „Tundsin kogu aeg, et Andry on selja taga. Tegin ka ise oma elu mõnede sõiduvigadega raskeks, mistõttu pidamist oli raske leida,“ rääkis Osula. Konkurenti õnnestus tal siiski selja taga hoida ning nii sõitis Osula oma suure ja pühendunud toetajaskonna juubeldushüüete saatel viieteistkümnenda ringi lõpus üle finišijoone. Põhikonkurente Eesti meistritiitlile, soomlasi Eeki Kuparineni ja Ville Valtoneni, polnud seekord võistlemas ning nii kindlustas Osula endale 116 punktiga Eesti meistritiitli. Kolmanda koha teenis Superbike klassis täna peale eksimust viimaselt kohalt neljandaks tõusnud Tulubjev.

Superbike'idega samas stardis olnud B1200 võistlejatest tuli karikavõitjaks Taavi Nahko (BMW, Vihur Motosport), kes hoidis enamuse sõidust oma klassi liidrikohta, kuid andis lõpuks ühe koha ära leedulasele Ignas Udrale (BMW). Kolmanda koha sai täna Kristian Vaarmann (BMW).

Üliõnnelik teise koha omanik leedulase Mantas Urmonase (Yamaha) järel klassis B600 oli täna Mairon Meius (Suzuki), kes eile kvalifikatsioonis kukkus. „Terve keha on, nagu oleksin trammi alt läbi käinud,“ ütles finišis tsiklilt vaevu maha saanud Meius, kelle jaoks tänavune oli esimene hooaeg soolotsiklil (varem on ta olnud Eero Pärmi külgkorvisõitja). Ka tema tuli oma klassis Eesti karikavõitjaks.

Külgvankritel läksid Eero Pärm/Lauri Lipstok (LCR-Yamaha, Pärm Racing Team) tänasele etapile vastu neljandalt kohalt, kuid hoolimata vihmaga tekkinud süüteprobleemile prooviringile käima lükatud rattast kindla sõiduvõiduga Markku Artiola/Pia Koskela ja Jaanis Saarmaa/Tarmo Tempeli ees, said nad meistrivõistlustel Tero ja Joni Mannineni järel teise koha.

Eile kindlustas sõiduvõiduga Eesti meistritiitli klassis Mini GP-100 Hugo-Brent Freimann (Vihur Motosport) ja Supersport 300 klassis soomlane Niko Lehtiranta. Retro klassis tuli Eesti karikavõitjaks Peeter Koval.

C1200 klassis oli täna põhjust juubeldamiseks Jarmo Kivil (BMW), kes suurepärase sõiduga oma toetajate rõõmuks leedulaste Daniel Mamani ja Vitalijus Parakininkase ees võitjana finišisse tuli. Põhjust veel suuremaks rahuloluks andis seegi, et Kivi oli töökohustuste tõttu osalemisest peaaegu loobumas, kuid sõbrad veensid teda siiski võistlema tulema. C600 klassis sai Ingvar Mägi (Honda) Gints Apinise (Kawasaki) ja leedulase Mikas Razmislaviciuse (Yamaha) järel kolmanda koha.