Ka sellel aastal käivad Sõmerpalu motokrossi korraldajal Aivar Leokil läbirääkimised mitmete tippsõitjatega, kes lisaks kohalikele sõitjatele eesotsas Tanel Leokiga starti peaks tulema.

Üks suurem muudatus on tänavu see, et Sõmerpalu motokrossi pileti peavad ostma ka sõitjad, stardimaksu sellel aastal aga pole. Kui eelmine aasta oli stardimaks võistlejatele 30 eurot ja koos sõitjaga pääses raja äärde kaks inimest, siis tänavu on pileti hinnaks 10 eurot. Seega sõitjate jaoks ei muutu rahaliselt midagi, küll aga saavad nad osaleda suures piletiloosis, kus peaauhinnaks on Husqvarna murutraktor. Lisaks jääb ära sõitjatel raja äärde tulles ootamine mandaadis, pilet käes saab oma auto ära parkida ja siis rahulikult juba mandaati minna.

Võistlusklasse on tänavu kokku üheksa: 65cc, 85cc, Mini MX, Women MX, 2T Junior, MX2 Inter, MX1 Inter, Open ja loomulikult Säärud. Võistlusstardid algavad kell 17.00, populaarne Säärude sõit algab orienteeruvalt kell 20.15 ja päevale paneb punkti orienteeruvalt kell 20.45 Sõmerpalu motokrossi Superfinaal, mille võitja saab Väino Leoki rändkarika. Superfinaali pääsevad MX1 Inter 6 esimest, MX2 Inter 5 esimest ja OPEN klassi võitja. Võistluste korraldajal on õigus täiendada superfinaali osavõtjate koosseisu. See selgub võistluste käigus.