Tänavu on ISDE’l osalejaid üle 500 ja esindatud on 35 riiki. Red Bull Six Days Enduro 2012 sõidetakse 24.-29. septembril Saksamaal, Saxony maakonnas. Võistluskeskus asub kuulsa Sachsenringi ringraja territooriumil, mis tähistab tänavu oma 85. juubelit. Nagu võistluse nimigi ütleb, on tegu kuuepäevase võistlusega, kus rahvusmeeskonnad stardivad kuueliikmelistena ja klubikoondised kolmeliikmelistena. Lisaks peetaks arvestust veel juunior ja naiste klassides.

Põhjus, miks meeskonnad ja taustajõud juba nädal varem Saksamaal kohal on, peitub selles, et palju tööd on vaja ära teha enne võistluse ametlikku starti. Võistlejaid ootavad ees pikad, 20-30 kilomeetri pikkused jalutuskäigud, mille käigus tutvutakse võistlusel sõidetavate testidega. Selle käigus üritatakse võimalikult palju meelde jätta, millised on tingimused jne. Ülejäänud tiimi liikmed ehitavad üles boksiala ja mehaanikud annavad viimase lihvi tsiklitele. Võistluspäevadel peavad sõitjad ise hakkama saama peaaegu kõigega, alates rehvivahetusest. Kogu Eesti tiimi suuruseks nendel päevadel Saksamaal on 25 inimest.

Tänavusele Red Bull Six Days Endurole on oodata üle 500 osaleja 35 riigist, 26 rahvuskoondist, 19 juuniorite tiimi, 7 naiste tiimi ja 84 klubikoondist. Kokku sõidetakse kuue päeva jooksul maha ligi 1500 kilomeetrit, millest enamus jaguneb esimesele viiele päevale, viimasel päeval sõidetakse vaid üks katse, Sachsenringi krossirajal peetav sõit.

Eesti koondised on komplekteeritud ja koosseisud pole väga palju muutunud võrreldes eelmise aastaga. Rahvuskoondise esinumbriks on hetkel enduuro MM-sarjas klassis E3 kolmandal kohal olev Aigar Leok (TM), kes tänavu on võitnud enduuro MM-sarja etapi ja on enduuro Euroopa meister. Tema vend, Martin Leok (KTM) on samuti sel aastal heas hoos, mille tunnistuseks on enduuro EM-sarjas klassis E2/E3 juunior saadud hõbemedal. Kogemust lisab koondisele 2009. aasta veteranide Euroopa meister, vaieldamatult Eesti kõige legendaarsem enduuromees Toivo Nikopensius (Yamaha), kes tänavu EM-sarjas veteranide klassis viies oli. Veel kuuluvad koondisesse krossimaailma enduuro vastu vahetanud Toomas Triisa (Honda), kellel tänavu kirjas hard-enduro Red Bull Romaniacs lõpetamine ja head esinemised enduuro EM ja MM-sarjas, Tõnu Kallast (Gas-Gas), kellel häid kohti ette näidata erinevatelt enduurovõistlustelt ja Egon Üpraus (KTM), kes eelmisel aastal võitis enduuro Balti meistrivõistlused Hobby klassis. Meie klubikoondises on osalemas Mart Meeru, Marek Uustalu ja Vaido Kalm.

International Six Days Enduro (ISDE) on maailma vanim motovõistlus. Esimene International Six Days Enduro sõideti 1913. aastal Inglismaal, Carlisle’is. 2012. aastal 87. korda sõidetav ISDE toimus kuni 1973. aastani Euroopa erinevates riikides. Peale seda on ISDE korduvalt toimunud ka väljaspool Euroopat (USA, Austraalia, Brasiilia, Uus-Meremaa ja Tšiili). Võistluse käigus läbitakse kuue pika sõidupäeva jooksul erinevat tüüpi kiiruskatseid: kiiret sõitu nõudvad krossikatsed ja vastupidavuse piiri kompavad enduurokatsed.