EAL Akadeemia finaali züriis olid: Toivo Asmer (žürii esimees), Urmo Aava, Tarmo Klaar, Kristo Kraag, Erik Lepikson, Jaan Martinson, Peep Pahv, Sten Pentus ja Tarmo Tiits. Finaal koosnes viiest osast: füüsilised testid, intervjuu ajakirjanikega, vestlus žüriiga, võistluskogemuse hinnang ja sõidutest. Sõidutestis, mis viidi läbi Rapla kardirajal üsna keerulistes oludes, hinnati nii kiirust kui stabiilsust ja sõidu ajal kasutatud sõiduvõtteid ning tegutsemist ohuolukorras.

Erik Lepikson, EAL juhatuse esimees: „Sellel aastal esimest korda korraldatav EAL Akadeemia annab meie noorsportlastele hea võimaluse ennast arendada mitmel moel. Oleme võtnud aluseks FIA Institute Young Driver Excellence Academy koolitused, misläbi saame jagada meie võidusõitjatele teadmisi, mida kasutavad ka teiste riikide samalaadsed noorteprogrammid. Oli hea näha, et Eestis oli EAL Akadeemiasse soovijaid palju, mis näitab sellise asja vajalikkust. Julgustan kõiki, kes sellel aastal kümne hulka ei mahtunud, uuel aastal uuesti proovima ja olen kindel, et kõik kandideerinud ja finaalis osalenud noorsportlased on taas kogemuse võrra rikkamad.“

EAL Akadeemia koosneb kuuest koolitustsüklist, kus omandatakse teoreetilisi ja praktilisi teadmisi autospordist ja sellest, kuidas nimetatud alal edukas olla. Kokku on kavas kuus kahepäevast loengusarja ning samapalju treeninguid ralli- ja ringradadel. Sellele lisandub veel mentori kohalolek Eestis toimuvatel võistlustel. Programmi projektijuhid on FIA Academy läbinud Egon Kaur ja EALi spordikoordinaator Karmen Vesselov. Koolitus saab teoks FIA Institute toel.

2012. aasta EAL Akadeemia liikmed on: (tähestikulises järjekorras)

Enar-Klaus Kunman
Sünniaeg 18.09.1994
Kodukoht Rae vald, Harjumaa
Ala Rallikross, ringrada

Andre Kurg
Sünniaeg 12.03.1993
Elukoht Antsla vald, Võrumaa
Ala Rallikross

Märten Metsaviir
Sünniaeg 15.03.1994
Kodukoht Tallinn
Ala Kart

Miko-Ove Niinemäe
Sünniaeg 31.03.1993
Kodukoht Tallinn
Ala Autoralli

Sten-Dorian Piirimägi
Sünniaeg 12.12.1996
Kodukoht Tallinn
Ala Kart

Siim Plangi
Vanus 16.01.1992
Kodukoht Võru
Ala Autoralli

Nanci Ristla
Sünniaeg 25.05.1993
Kodukoht Rakvere
Ala Ringrada

Kenneth Sepp
Sünniaeg 29.03.1996
Kodukoht Kaarma vald, Saaremaa
Ala Autoralli

Sander Siniorg
Sünniaeg 21. 12.1993
Kodukoht Saue, Harjumaa
Ala Autorallli

Georg Vann
Sünniaeg 01.02.1994
Kodukoht Tallinn
Ala Kart