Reedel sõideti kokku kuus kiiruskatset ja tegu oli kolme korduvkatsega. Pärn ja Morgan alustasid päeva rahulikult, lõpetades esimese poole päevast Drive DMACK Fiesta Trophy sarja kuuendal kohal.

„Esimese katse võtsime väga rahulikult, ei tahtnud korrata eelmise aasta halba kogemust, kui katkestasime avakatsel. Kuid järgmisel katsel suutsime tempot tõsta ja kokkuvõtvalt võib öelda, et päeva esimene pool oli meil rahulikumas tempos,“ rääkis Pärn.

Reedese päeva teises pooles läbiti samad kolm katset uuesti. Kui selle ringi esimesel ja ralli viiendal katsel tuli rehvipurunemise tõttu vastu võtta üle minutiline kaotus klassi kiireimale, Jose Suarezile, siis päeva kahe viimase katsega tõusid Pärn ja Morgan kaheksandalt kohalt Drive DMACK Fiesta Trophy sarja neljandale kohale, mis andis põhjust rahuloluks.

„Päeva teine pool oli juba parem. Peale hooldust sõidetud katsel läks meil 8 kilomeetrit enne finišit rehv. Otsustasime riskida ja seda mitte vahetada, kuna rehv oli veel velje peal. Millegile pihta ei sõitnud, lihtsalt teeolud on siin üsna rasked. Rehvi mitte vahetamine oli õige otsus, sest sama probleemiga Marius Aasen vahetas katsel rehvi ja kaotas meile poolteist minutit. Viimase kahe katse tempoga olen üsna rahul, see on just see, mida siin vaja on, mitte päris maksimum aga samas piisavalt kiire. Olud on keerulised ja nii mõnigi konkurent lõpetas täna oma ralli. Oleme neljandad, see on hea, vahed esimestega on küll suured, kuid kaks pikka päeva on veel sõita,“ võttis Pärn Portugali MM-ralli avapäeva teise poole kokku.

Sander Pärn ja James Morgan on Drive DMACK Fiesta Trophy sarja neljandal kohal, liider on Jose Suarez, kellele kaotatakse 2.55,1. Kolmandal kohal olev Quentin Gilbert on pisut vähem kui kahe minuti kaugusel.

Laupäeval sõidetakse Portugali MM-rallil kuus kiiruskatset kogupikkusega 146,28 kilomeetrit. Esimene auto on esimesel katsel Eesti aja järgi kell 11.55.