Kiiretel ja trampliinide rohketel teedel sõidetaval rallil võistlustulle asuvate Pärn – Järveoja jaoks on väga oluline, et maailmameistrivõistluste etapil on võimalik startida MM-Motorspordi ridades. „Markko Märtini meeskonna professionaalsus ja know-how on äärmiselt vajalikud selleks, et suudaksime oma arengus edasi liikuda,“ märkis Sander Pärn.

Mullu oma Soome MM-ralli debüüdi teinud Pärn – Järveoja jaoks on tegu elu neljanda ühise MM-ralliga. Varasemalt Walesis, Protugalis ja Soomes võistelnud noormehed lähevad üle lahe toimuvale rallile heatujuliselt: „Eelmisest aastast on kogemus olemas ja seega peaks see meile enesekindlust juurde andma,“ arutles Pärn.

Ta lisas, et kui möödunud aastal püüti ralli iga hinna eest lõpetada, et saada võimalikult palju kogemusi 2012. aasta ralli jaoks, siis nüüd on soov näidata korralikku kiirust. „Eks see ole kindlasti paljudes asjades kinni, sest me ei tohi unustada fakti, et kui tahad olla Soomes kiire N-rühma masinaga, tuleb trampliinide rohkel rallil osata ka autot hoida,“ sõnas Pärn.

Neljarattaveolisel masinal teist hooaega sõitvate Pärn – Järveoja jaoks on 2012. aasta hooaja esimene pool kulgenud tihedalt. „Sõita oleme saanud päris palju ja see on kõige olulisem. Teame, et suudame olla tipus ja teeme kõik selleks, et meie potentsiaal realiseeruks ka võistlustel,“ ütles kaardilugeja Ken Järveoja.

Tänavune Soome MM-ralli algab kolmapäeva õhtupoolikul, mil sõideti testikatse. Esimese lisakatsega tehakse algust neljapäeva õhtul. Pärast kahte täispikka rallipäeva oodatakse võistlejaid finishisse laupäeva õhtul.

„Kuna Soome on Eestile väga lähedal, siis loodame, et meile tulevad ka paljud fännid raja äärde kaasa elama. See annab alati mõnusa tunde, kui näed raja ääres Eesti lippe lehvimas,“ rääkis Pärn.