Nädalavahetusel Jyväskylä ja Lahti ümbruse teedel sõidetud MM-rallil läbiti kolme päevaga 22 kiiruskatset kogupikkuses üle 300 kilomeetri. Eesti rallipaaride arvestuses Soome ralli kolmandana lõpetanud Pärn-Järveoja katsete keskmine kiirus oli 106 km/h, ralli võitnud Sebastien Loebil 118 km/h. Soome rallil startis 119 ekipaaži.

Rallitiimi MM Motorsport juht Markko Märtin kommenteeris noore rallipaari esitust järgmiselt: „Sander läbis Soome ralli ilma suuremate probleemideta ja sai aimu konkurentide kiirusest. Samuti said Sander ja Ken võistelda raskel rajal ning selle kogemuse pealt on hea järgmisel korral MM rallit sõitma minna. Positiivne on see, et Sander ja Ken lõpetasid kohe esimesel korral ralli täismahus.“

Pärn-Järveoja jaoks olid kõik kolm võistluspäeva omajagu keerulised, kuid samas väärtuslikud. „MM-ralli on oma iseloomult ja ülesehituselt midagi muud, kui seda on Eesti meistrivõistluste etapp. Seepärast püüdsime niipalju kui vähegi võimalik sellest õppida, et tulevikus tagasi tulles, oleks vajalikud teadmised olemas,” sõnas Pärn.

Katsetega jäid Sander Pärn ja Ken Järveoja rahule, kuid keeruliseks tegi sõitmise asjaolu, et noored sõidumehed pidid startima võistlejate rivi teises pooles ja selleks ajaks oli teed juba väga rööpas. „Kohati olid teed ikka väga hullud. Me pole kunagi nii rööpas teedel sõitnud,“ rääkis Pärn.

Elu esimese Soome MM-ralli sõitnud Pärn arvas, et selle ralliga võib rahule jääda: „Suutsime lõpetada ja hankida hulgaliselt kogemusi, mis on meie jaoks väga oluline. Üritasime sõita võimalikult kiiresti ja võrdlesime oma aegu N-rühma kiireimatega,“ arutles Pärn. Noor sõidumees lisas, et kuigi N-rühma arvestuses ei olnud me veel esikolmiku konkurentsis, oli saadud kogemus ning läbitud 300 katsekilomeetrilt absoluutselt hindamatud ja vajalikud selleks, et tulevikus kiired olla.

„Kokkuvõttes võib öelda, et oleme õnnelikud, et suutsime ralli lõpetada. Saime osa maailmameistrivõistluste ühest hinnatuimast etapist ja see oli väga heaks kooliks tulevikku silmas pidades,“ sõnas Pärn. Ta lisas, et Soomest saadud tunde ja kogemuse pealt on väga hea vastu minna järgmisele Eesti meistrivõistluste etapile „Võru rallile“. Lõuna Eesti Ralli toimub 19.-20. august 2011 Võrus.

Kaardilugeja Ken Järveoja ütles, et sai juurde olulisi kogemusi ning usub, et Soome ralli baasilt saab nende koostöö tulevikus veelgi paremaks minna. „Eesmärk ralli lõpetada, sai täidetud. Samas nägime lähedalt, kuidas maailmatasemel olevad teised meeskonnad toimivad.“

N–rühma masinaklassis võistlevad Pärn-Järveoja tegid kogu Soome MM-ralli stabiilset sõitu. Terve ralli vältel sõitsid Pärn-Järveoja kohtasid absoluutarvestuse kolmekümne piirimail. Laupäevaste katsete parima tulemuse said Sander Pärn ja Ken Järveoja kirja ralli viimaselt katselt, kui oldi absoluutarvestuses 27-ndad. Sealjuures edestati 2,9 sekundiga A. Neikšansit, kes oli Soome MM-ralli N-rühma masinaklassi võitja.