MX2 klassis võttis mõlemad sõiduvõidud Karel Kutsar oma KTM-il, kes asus liidriks sõitude algfaasis ja edestas kummaski konkurente suure vahega. Kuna ühe meistrivõistluste etapi ajal võistles ta Prantsusmaal MM-etapil, siis ta tabelis veel esikolmikusse ei mahu, kuid tänu Lange tulemusele on tal nüüd koos 100 punkti ja jääb neljandana liider Aleksei Vinogradovist maha ainult 14 punktiga.

“Esimene sõit läks hästi ja sain kohe ees minema ning sõitsin terve sõidu liidrina. Tempos ma alla ei andnud, sest tahtsin korraliku treeningu saada. Teises sõidus olin stardis 5., kuid suutsin kohe esimesel ringil esimeseks tõusta ja kasvatasin iga ringiga edumaad ning võtsin ka sealt võidu. Iseenesest on kahju, et ei saanud Indrek Mägiga mõõtu võtta, sest ta kukkus kohe esimeses sõidus. Olime ju punktidega viigis, sest mina võitsin esimese etapi kindlalt ja siis, kui ma Prantsusmaal võistlesin, oli tema Karksis kindlalt parim,” nentis Kutsar, kelle järgmine võistlus on augusti lõpus Hollandis toimuv MM-etapp.

Henri Roosiorg sai MX2 klassis kahe sõidu kokkuvõttes 20. koha ning hoiab meistrivõistlustel kuuendat kohta: “Päev enne võistlust suutsin haigeks jääda. Ajasõidus oli rada väga mõnus ja kiire ning sõitsin välja seitsmenda aja, millega olin päris rahul. Esimeses sõidus sain stardist üpris hästi minema, ning olin seal esikuuiku piirimail ja siis peale mõne konkurendi kukkumist tõusin isegi mingiks ajaks neljandaks. Kuna trenni pole väga teinud ning haigus tegi ka oma töö, siis poole sõidu pealt lihtsalt ei jõudnud enam edasi pingutada ning tiksusin vaikselt 9nda koha peal lõpuni. Teisest stardist suutsin isegi võidu võtta, kuid juba teisel ringil hakkas tsikkel millegipärast mõnes kohas välja surema. Sõitsin mõne tiiru veel, kuid enda ohutuse mõttes otsustasin sõidu katkestada, kuna ei tahtnud, et tsikkel mõnel hüppel oleks välja surnud. Kokkuvõttes oli väga tore päev ning raja tingimused olid ideaalsed. Suur tänu oma perekonnale ning Karl Saadile, kes mind võistlustel aitas. Näeme Tihemetsas!”

Koos MX2 klassiga sõitsid ka MX2 juuniorid ning selles arvestuses oli parim korraliku viirushaigusega kimpus olnud Hardi Roosiorg ja seda mõlemas sõidus. Kuna Hardi hooaja kahel esimesel etapil vigastuse tõttu ei osalenud, siis platseerub ta meistrivõistlustel 9. kohal.

“Päevaga väga rahule ei saa jääda, kuna jäin esmaspäeval haigeks ning polnud veel terveks saanud. Juba kvalifikatsioonis oli raskusi, sest ei saanud kiiret ringi kirja ning pidin seega halva koha pealt startima. Esimene sõit oli kehv, kuna ei saanud stardist hästi minema ja ei jõudnud kurnatuse tõttu väga sõita ka ning ei saanud üldse hakkama. Suutsin ennast siiski ikka nii palju kokku võtta, et MX2 juuniori klassis esimeseks sõita. Teises sõidus sain stardist õnneks paremini minema, aga siis läksid kohe sõidu alguses prillid katki ja ei saanud kellestki eriti mööda sõita ning hoidsin enda kohta. Õnneks olin aga enne juba klassi liidriks tõusnud ja ei pidanud riskima,” võttis oma raske võistluse kokku kurnatud Roosiorg, kelle järgmine võistlus on 30. augustil Hollandis Assenis toimub Euroopa meistrivõistluste finaaletapp.

Tiimi neljas liige noor belglane Jago Geerts osales samal ajal kodumaal Keiheuvelis toimunud Flanders Masters võistlusel, kus võitis seal mõlemad 125cc klassi sõidud ja saavutas esikoha.

Meeskonna juhi Lauri Roosioru sõnul said sõitjad oma ülesannetega hästi hakkama: “Kuna Langel olin ma ametis võistluse läbiviimisega seotud küsimustega, siis ega mul suurt mahti aega poiste sõite jälgida ei jäänudki. Karel tegi väga hea päeva ja sõitis vigadeta ning sai korraliku trenni teha. Kahju, et Hardi haigeks jäi ja ei saanud oma maksimumi anda, kuid hetkel piisas tal ka sellest vormist, et oma eesmärk täita. Henril oli seiklusterohke päev ja tal oli ka vist juba haigusevimm sees, aga kuna ta võistleb ikka rohkem oma lõbuks, siis oli peamine, et ta õhtuks elus ja terve oli. Jago võitis samas Belgias ka võistluse, seega olen väga rahul. Nüüd hakkame tõsiselt Asseni jaoks valmistuma, sest seal on lisaks MM-etapile ka Euroopa meistrivõistluste viimane etapp, kust loodame Jagolt ja Hardilt häid tulemusi. Samas on tegemist liivarajaga ja arvan, et Karel teeb ka seal hea tulemuse.”