Päeva kaasakiskuvaimad sõidud olid kindlasti MX1 ja MX2 klassi ühised stardid, kus oli stardipuu taga üle 30 sõitja. Üle pika aja sai Eestis taas sõitmas näha kiireid Läti sõitjaid ja kohal oli ka Eesti parim krossimees Tanel Leok. Avaetapil mõlemad sõidud võitnud Lauri Lehtla oli kvalifikatsioonis kahe lätlase Davis Livsi ja Toms Macuksi järel kiireim eestlane. Esimeses sõidus pälvis Lauri Tanel Leoki järel teise koha, hoides selja taga kodused konkurendid MX1 klassis Juss Laansoo ja Indrek Mägi. Teises sõidus oli Lauri samuti teisel kohal, Leoki järel, kuid tegi siis ühel elemendil haiget Portugalis viga saanud roidele. See pidurdas järgneva sõidu hoogu ja nii läks talle kirja üldarvestuse kaheksas ja MX1 klassi viies koht. Sõidu võitis Leok Laansoo ja Livsi ees. Etapi kokkuvõttes oli Lauri Lehtla Tanel Leoki ja Juss Laansoo järel kolmas.

„Peale Tridensi avaetappi tegin puhkuse, et viga saanud roie saaks paraneda. Alles võistlusnädalal istusin esimest korda tsikli selga ja tegin paar trenni, et tunne oleks olemas. Esimese sõiduga olen rahul, oleks pidanud Livsist kiiremini mööda saama. Teises sõidus oli ka kõik hea kuni selle hetkeni, kui tegin roidele haiget. Suretasin seal korra ka tsikli välja, edasine oli juba paras kannatamine. See oli kahjuks selline tagasilöök, mida poleks tahtnud saada. Meistrisarjas säilitasin aga liidrikoha ja see on positiivne,“ võttis Lauri Lehtla võistluse kodurajal kokku.

MX1 klassi meistrivõistluste liider peale teist etappi on Lauri Lehtla (88 p), teine Juss Laansoo (84 p) ja kolmas Indrek Mägi (78 p).

MX2 klassis oli Karel Kutsar avasõidus avasõidus neljas, ettepoole jäid Karlis Sabulis, Priit Rätsep ja Erki Kahro. Teises sõidus aga püüdis Kutsar klassi liidrikohal olnud Sabulise kinni, pääses temast sõidu lõpuosas ka mööda, kuid viimasel ringil põrkas Sabulisega võitluses koha peale kokku ja langes klassi kolmandaks, kui temast möödus ka Kahro. Etapivõit Sabulisele, Kahro teine ja Karel Kutsar kolmas. Hardi Roosiorg oli MX2 klassi kokkuvõttes etapil seitsmes, avasõidus oli tema koht oma klassis kaheksas ja teises seitsmes

MX2 klassis on sarja liider Karel Kutsar, teine Priit Rätsep (69 p) ja kolmas Andre Park (69 p). Henri Roosiorg on viies (54 p).

"Esimese sõiduga ei saa rahule jääda, kukkusin teisel ringil ja sellega kaotasin kohti. Suutsin küll neljandaks sõita, kuid see polnud see, mida oleks tahtnud. Teise sõidu start oli parem, kui sain ees minema. Jõudsin Sabulisele järele ja sain korra mööda ka. Kuid viimasel ringil oli väike kokkupõrge Sabulisega, võistlusmoment, kukkusin ja sellega langesin kolmandaks. Oma kiirusega olen rahul, tõusin ka sarja liidriks, mistõttu saab nädalavahetusega rahul olla," rääkis Karel Kutsar.

85 cc klassis oli Sahkar KTM Racing meeskonna sõitjatest stardis Hardi Roosiorg. Sellele klassile oli see hooaja esimeseks Tridens EMV etapiks. Avasõidus suutis Hardi konkurendid selja taha jätta ja sõidu Dovidas Karka ning Jan Jakobsoni ees võita. Teises sõidus kuulus Hardile ka KTM Holeshot stardivõidu auhind, sõidus pidi ta tunnistama Jakobsoni paremust, kolmas oli Karka. Etapi kokkuvõttes võit Hardi Roosiorule, kes ka sarja liidriks asus, teine Jan Jakobson ja kolmas Dovidas Karka. Kuna 85 klassile oli tegu esimese etapiga, siis on sarja esikolmik sama, mis etapil, Roosiorg (47 p), teine Jakobson (45 p) ja kolmas Karka (42 p).

„Start oli pisut kehva, tsikkel on natuke väikseks jäänud ja ei saanud nii hästi minema kui teised. Vaatamata sellele olin stardikurvis kolmas ja sõidu jooksul sain konkurentidest korralikult mööda. Seega sõidu ja kiirusega täiesti rahul,“ rääkis Hardi Roosiorg peale võidukat avasõitu.

Seeniorite klassis oli Sahkar KTM Racing värvides rajal Ülo Kruus, kes avasõidus oli kuues, teise sõidu oli aga sunnitud katkestama. Etapi kokkuvõttes talle 13. koht, etapi võitis Heigo Lauren, teine Mihhail Samarski ja kolmas Reio Engman.

Lauri Roosiorg, Sahkar KTM Racing meeskonna juht: „Meie soov oli kodurajal sõidetud etapil hästi esineda ja võin julgelt öelda, et saime sellega hakkama. Seda tõestab see, et meie sõitjad juhivad meistrivõistlusi hetkel kolmes klassis. Olen selle tulemusega väga rahul. Ühtlasi tänan meie korraldusmeeskonda, kes Lange motokeskuses toimunud Tridens EMV etapi vaatamata kehvale ilmale suurepäraseks sündmuseks tegid."