MX2 klassi kvalifikatsioonisõidu, mille esikolmiku moodustasid MM-liider hollandlane Jeffrey Herlings (KTM), šveitslane Valentin Guillod (Yamaha) ja valitsev maailmameister prantslane Jordi Tixier (Kawasaki), lõpetas Karel Kutsar 31-ndal kohal.

Esimese sõidu võitis venelane Alexandr Tonkov (Husqvarna) 10-sekundilise eduga Tixieri ees, kolmandaks tulnud sloveen Tim Gajser (Honda) kaotas võitjale juba 20 sekundiga. Kutsar heitles terve sõidu punktikoha eest, kuid pidi ühe eksimuse tõttu kohti ära andma ja oli lõpuks 22. Teise sõidu võitis avasõidus kuuenda kohaga leppima pidanud Herlings, kes edestas Gajserit ainult 1,4 sekundiga, kellest omakorda kolmandana lõpetanud šveitslane Jeremy Seewer (Suzuki) jäi 2 sekundit. Kutsar võitles ka selles sõidus koha eest 20 parema hulgas, kuid selle röövis kukkumine viimasel ringil ning noormees sai 27-nda koha.

Etapi kokkuvõttes sai esikoha Gajser (42 punkti), teiseks tuli Herlings (40 p) ja kolmandaks Seewer (38 p), kes oli avasõidus olnud neljas. Kutsar oma punktiarvet kahjuks ei kasvatanud ja sai kirja 28-nda koha. Maailmameistrivõistluste kindel liider on Herlings 398 punktiga, talle järgnevad võrdselt 259 punktiga Itaalias kokku 14-nda koha saanud Guillod ja Herlingsi meeskonnakaaslane lätlane Pauls Jonass, kes oli Itaalias 13. Kutsar asub 5 punktiga 40-ndal kohal.

"Väga raske nädalavahetus oli, kuna vihma sadas palju ja tegemist oli totaalse mudakrossiga. Esimeses sõidus olin stardis taga pool, aga sõidu edenedes suutsin end 21-ndaks sõita, kuid siis tegin ühe väikese vea ja ei saanud mäkke üles, mistõttu pidin otsa alla keerama ja uuesti üles sõitma. See aga röövis võimaluse punktikohale jõuda. Teises sõidus oli rada pisut kuivem, kuid tehniliselt väga raske, kuna seal vaheldusid sügavad rööpad klassisileda sõidujoonega. Olin end juba 23-ndale kohale sõitnud, kuid viimane ring ühes mäe otasa asuvas kurvis kukkusin ja kui püsti sain olin 27-s ning punktikoht jälle läinud," võttis oma raske nädalavahetuse kokku Kutsar, kes proovib oma punktisaldot kasvatada juba järgmisel nädalavahetusel Saksamaal toimuval MM-etapil.

******

Euroopa meistrivõistluste EMX125 klassis osalenud Jago Geertsi nädalavahetus kulges aga väga hästi, kui juba ajasõidust tuli enda alagrupis hispaanlase Jorge Prado Garcia (KTM) ja britt Conrad Mewse (KTM) järel kolmas koht. Esimeses sõidus sõitis Geerts enamus distantsist seitsmendal kohal, kuid mõned ringid enne ringi rammiti ta välja ning ta oli lõpuks 11. Sõidu esikolmiku moodustasid uusmeremaalane Josiah Natzke (KTM), Prado Garcia ja prantslane Maxime Renaux (Yamaha). Teises sõidus sai aga Geerts väga hea stardi ja sõidu kiireima ringiaja teinud noormees heitles terve sõidu Renauxiga esikoha pärast, kuid pidi siiski lõpuks 3,5 sekundiga prantslasele alla vanduma. Kolmandaks sõitis end Natzke, kes jäi noorest belglasest juba 8 sekundit.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai esikoha Renaux (45 p), teine oli Natzke (45 p) ja kolmas Sahkar Racingule esimese poodiumikoha toonud Geerts (32 p). Euroopa meistrivõistluste liider on peale Itaalia etappi Renaud (245 p), talle järgnevad Natzke (235 p) ja Prado Garcia (231 p), kes oli Maggioras kokku 7., vigastuse tõttu paarilt etapilt puudunud Geerts platseerub 52 punktiga 21-sel kohal.

"Päev algas hästi, kui ajasõidus sõitsin välja kolmanda aja. Esimeses sõidus sain üpris hea stardi ja sõitsin kaua seitsmendal koha ning siis möödusin kuuendast kohast, kuid ta tegi mulle tagasi ja rammis mind ühes kurvis pikali. Teises sõidus tuli veelgi parem start ja ahistasin terve sõidu liidrit, kuid esimeseks kahjuks seekord veel ei saanud. See oli mu esimene poodium 125cc klassis ja mul on väga hea meel selle üle. Suured tänud kõikidele toetajatele ja Sahkar KTM Racing meeskonnale!" rõõmustas Geerts, kelle järgmine suurem etteaste toimub 18.-19. juulil Hispaanias El Molaris toimuvatel juunioride maailmameistrivõistlustel.