Harri Kullas osales MX1 ja MX2 klassis, Karel Kutsar MX2 klassis, Hardi Roosiorg MX2 jun klassis ja oma esimese stardi Eestis tegi tiimi noorim liige, Jago Geerts, kes osales 85 cc klassis. Nädalavahetus oli meeskonnale väga edukas, kolm klassivõitu ja enne viimast etappi ollakse kolmes klassis meistritiitli konkurentsis.

MX2 klassis tegi Harri Kullas puhta töö, kui võitis mõlemad sõidud kindla eduga. Esimeses edestas ta tiimikaaslast Karel Kutsarit ja teises Erki Kahrot, Kutsar oli kolmas. Etapi kokkuvõttes Sahkar KTM Racing meeskonnale kaksikvõit, Kullas esimene, Kutsar teine. Peale vigastust taas rajale tulnud Kutsarile oli see teiseks võistluseks peale suvist sunnitud pausi.

„Üldkokkuvõttes saan rahule jääda, kiirus pole kindlasti veel see, mis peaks olema, kuid teen sellega tööd edasi. Põlv otseselt tunda ei andnud, kuid eks alateadlikult hoidsin paremates kurvides vähe tagasi,“ rääkis Kutsar.

Enne viimast etappi on Harri Kullas MX2 klassi kolmas, liider Kahrole kaotab ta seitsme ja teisel kohal olevale Andre Parkile kahe punktiga.

MX1 klassis ütles Kullas samuti oma sõna esikoha heitlusesse kaasa. Esimeses sõidus juhtis ta Tanel Leoki ja Lauri Lehtla ees, kuid tegi väikese vea ja Leok pääses mööda. Lõpptulemuseks jäi teine koht Leoki järel. Teises sõidus oli Kullas kolmandal positsioonil Leoki ja Lehtla järel. Leok katkestas tehnilistel tingimustel ja Lehtla ning Kullas pidasid maha võimsa lahingu, kus Lehtla edestas finišijoonel Kullast 1,4 sekundiga. Etapi kokkuvõttes kuulus Kullasele Lehtla järel teine koht.

„MX2 klassis olid asjad sel korral üsna lihtsad, sain stardis minema ja suuri probleeme polnud. MX1 klassis oli konkurents tihedam, esimeses sõidus panin jala natuke valesti kurvis maha ja tegin põlvele haiget. Ehmatasin ära, et kas taas vigastus, kuid õnneks mitte. Kogusin taas hoogu, kuid Tanelist enam mööda ei saanud. Teises sõidus oli start pisut kehvem ja kui Tanel katkestas, oli meil Lauriga hea võitlus, milles ta peale jäi. Nüüd on mõlemas klassis seis meistrisarjas ülipõnev ja olen viimasel etapil stardis, et püüda mõlema klassi Eesti meistritiitleid,“ rääkis Kullas.

Enne viimast etappi on Kullas MX1 klassis teisel kohal. Liider on Lehtla, kellel punkte 93, Kullasel 88 ja Leokil 83.

MX2 jun klassis oli heas hoos Hardi Roosiorg, kes esimese sõidu võitis Dovydas Karka ees 5,6 sekundilise eduga. Teises sõidus oli edu Karka ees 10 sekundit. Kahe sõiduvõiduga kuulus Roosiorule ka kindel etapivõit Karka ja Aron Lenziuse ees. Kuna klassis oli osalejaid oli alla viie, siis meistrisarja punkte ei jagatud, ette viimast etappi on Hardi Roosiorg sarja liider, edestades Aron Lenziust kaheksa punktiga.

85 cc klassis oli Sahkar KTM Racing meeskonda esindamas selle aasta Euroopa meister ja maailmameistrivõistluste viies Jago Geerts Belgiast. Tema kiirus oli muljetavaldav, mõlemad sõidud võitis ta üle 20 sekundilise eduga konkurentide ees ja teenis etapivõidu Tamur Talviku ja Andreas Hiiemägi ees.

Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse 6. septembril Tihemetsas.