See tähendas, et esimest korda peale aastat 2000 oli motokrossi MM-etapp taas Soomes. Ees ootas kiire ja liivane rada, mis loomulikult iga sõiduga aina raskemaks muutus. Sahkar KTM Racing meeskond oli väljas kahe sõitjaga – MX2 klassis Harri Kullas ja EMX250 klassis Karel Kutsar. MX1 klassis on Lauri Lehtlal hetkel väike võistluspaus, vaja on ennast käevigastusest terveks ravida ja siis korralikult trenni teha ning siis naaseda MM-sarja.

Soome MM-etapi eel osalesid nii Harri Kullas kui Karel Kutsar Sõmerpalu motokrossil, mis oli heaks võistlustreeninguks enne Soomet. Harri võitis MX2 Inter klassi ja sai Superfinaalis Jevgeni Bobrõševi järel teise koha, Karel oli MX2 Inter klassis aga kolmas.
Soome ja Hyvinää tähendasid Harri Kullase jaoks tugevat kodupubliku tuge ja fänne ning poolehoidjaid oli kohal ka Eestist. Soome publiku ja meedia jaoks oli just tema, kes enim tähelepanu sai. Ja ega Harri nende ootusi ei petnud. Etapi kokkuvõttes kuulus talle kuues koht. Avasõidus oli ta seitsmes ja teises kümnes.

„Väga hea nädalavahetus, juba laupäeval, kui olin kvalifikatsioonis kaheksas oli tunne hea. Esimeses sõidus oli start hea, sain minema kusagil seitsmenda koha peal. Kahjuks aga kaotasin esimesel ringil kohti ja kukkusin. Suutsin aga kohti tagasi võita ja sain seitsmenda koha. Teise sõidu start nii hea polnud ja lõpetasin kümnendana. See oli mulle üle pika aja taas väga hea nädalavahetus ja sain hea tunde, et minna edasi järgmisele etapile,“ rääkis Harri Kullas.

MX2 etapi võitis mõlema sõiduvõiduga Jeffrey Herlings, teine Dean Ferris ja kolmas Jordi Tixier.

Karel Kutsari hoog Sõmerpalus näitas, et mees on Läti meistrivõistlustel toimunud kukkumisest taastunud ja see andis hea tunde enne Soome etappi. Kvalifikatsioonis oli Karel Kutsar 20. Edasi järgnesid poolfinaalid ja Karel Kutsar oli oma poolfinaalis 12. Paraku ei alanud finaal kõige paremini, kui Karel Kutsar kukkus stardis ja see pani pitseri tervele sõidule, kui ta sai 24. koha, etapi võitis Mike Kras Valentin Guillod ja Brent Van Donincki ees.

„Ei ole rahul selle nädalavahetusega, kukkumine finaali stardis rikkus kahjuks asjad ära, lootsin ise ikka vähe paremat kohta,“ oli Kareli kommentaar.

Meeskonna juht Lauri Roosiorg võttis nädalavahetuse kokku järgnevalt: „Loomulikult olen selle nädalavahetusega rahul. Harri pingutas ikka väga kõvasti ja tulemus oli selle vääriline. Kodupubliku tugi oli muidugi meeletu, kuid teisalt kohustas see samuti ja Harri tuli selle kõigega väga hästi toime. Karel oli samuti tubli, kahjuks rikkus tema nädalavahetuse kukkumine finaali stardis.“

Soome MM-etapiga samal ajal, laupäeval, sõideti aga Eestis, Tihemetsas TOP 200 sarja viies etapp ja Sahkar KTM Racing meeskonna sõitjad tõid sealt ära kaks esikohta. Henri Roosiorg võitis MX2 klassi ja 85 cc klassis, kes sõitisid Tihemetsa karikale, oli parim Hardi Roosiorg.

Sahkar KTM Racing meeskonda ootab nüüd töine nädal, kui juba pühapäeval, 21. juulil sõidetakse tiimi kodurajal Lange Motokeskuses Läti populaarse krossisarja Superkauss etapp. Tegu on sarja esimese etapiga, mis sõidetakse Lätist väljas ja see toob pühapäeval Lange motokeskusesse Läti ja Eesti parimad sõitjad.