Nende järel lähevad rajale Škoda Fabia S2000 autoga startivad Karl Kruuda ja Martin Järveoja, kes peale Saaremaa rallit suunduvad kohe Itaaliasse, Sardiiniasse, kus nad stardivad autoralli MM-sarja eelviimasel etapil.

Nende järel tulevad juba klassi N4 sõitjad, kolmas stardinumber kuulub värsketele Läti meistritele Kaspar Koitlale ja Andres Otsale (Mitsubishi Lancer EVO 9), kelle järel lähevad rajale Eesti meistrivõistluste liidrid selles klassis, Rainer Aus ja Simo Koskinen (Mitsubishi Lancer EVO 9). Nende järel stardivad Janis Vorobjovs ja Guntars Zicans (Mitsubishi Lancer EVO X), siis N4 klassi kolmandad mehed Siim Plangi ja Marek Sarapuu (Mitsubishi Lancer EVO X) ning neljandad Timmu Kõrge ja Erki Pints (Mitsubishi Lancer EVO 9).

Hetkel on registreerunute nimekirjas 144 meeskonda.

Silveston Saaremaa ralli start ja finiš on traditsiooniliselt Kuressaare kesklinnas, kust esimene auto läheb rajale reedel kell 17.20, esimesed autod on Kuressaare keskväljakul rahvale uudistamiseks juba varem.

Reede, 12. oktoobri õhtul on kavas ka publikulemmikuks kujunenud Kuressaare linnakatse, kuhu esimene auto stardib kell 20.06. Finišipoodiumile Kuressaare kesklinnas jõuab esimene auto laupäeval, 13. oktoobril kell 17.00. Tänavuse ralli pikkuseks on 445,85 kilomeetrit, millest 10 kiiruskatset moodustavad 111,10 kilomeetrit.

Ralli hoolduspark asub Orikülas, kus on võimalik uudistada, kuidas mehaanikud tööd teevad. Kiiruskatsete valikus on nii Saaremaa klassikat kui ka uuemaid lõike, mis on nii sõitjatele kui publikule nauditavad.

Kiiruskatsed on pealtvaatajatele tasulised, v.a. reedeõhtune publikukatse. Kahepäevase rallipassi (käepaela), mis tagab pääsu kõigile soovitud kiiruskatsetele, saab soetada 10 euro eest alates kolmapäevast, 10. oktoobrist Saare Selveriga samas majas (Tallinna maantee 77) ralli võistluskeskuse kõrval asuvast rallipoest, kust saab osta ka rallikava. Reede õhtul on käepaelad müügil ka kiiruskatsetel. Pileteid konkreetsele katsele saab osta kohapeal hinnaga 3 eurot ja korduvkatsetele 4 eurot. Alla 14-aastased lapsed pääsevad ralliraja äärde tasuta. Rallipoest saab osta Silveston Saaremaa ralli fliise, särke, mütse, kohvikruuse ja muudki rallinänni.

Silveston Saaremaa ralli on Eesti autoralli meistrivõistluste, Põhja-Euroopa meistrisarja ja Michelini karikavõistluste viimane etapp.

Silveston Saaremaa ralli ralliraadio on Raadio Kadi.