Esimesele kvalifikatsioonile eelnenud vabatreeningul sõitis Vips vastu seina, vigastades masina vasakut tagumist rehvi ja velge. Pärast rehvi vahetamist uuesti rajale tulnud Vips sai vabatreeningul kirja lõpuks kolmanda aja.

"See tõi mu jalad maa peale tagasi," kommenteeris Vips vahejuhtumit väljaandele Motorsport. "Mõnes mõttes on hea, et nii vara vea tegin ja piiri leidsin. Meeskonna liikmetele mu õnnetus ei meeldinud, sest nad olid palunud mul sõita rahulikult ja seina vältida."

"Väga pettumust valmistav esimene päev oli, sest mul oli võimalus juba esimene kvalifikatsioon võita, ehkki otsustasime nelja uue rehvi asemel kahte kasutada," võttis Vips tänase päeva kokku oma Instagrami kontol. "Kõigil kaheksal ringil, mis sõitsin, mind kas blokeeriti või lehvisid punased lipud, seega praegu 11. koht."

"Ma pole kunagi varem kiivrisse nii palju karjunud kui esimese sessiooni ajal," lisas Vips. "Esimesel vabatreeningul sõitsin välja 3. aja, mida ilmselt ükski teine Macau ringraja debütant öelda ei saa. Loodan, et homme vihma ei saja, sest kuival rajal kavatsen kindlasti võidelda kvalifikatsioonivõidu nimel."

Kvalifikatsioonis näitas parimat minekut Vipsi tiimikaaslane Daniel Ticktum. Eelmisel aastal Macaus võidutsenud Ticktum edestas Vipsi 0,976 sekundiga. Eelmisel aastal Macaus kolmanda koha saanud Ralf Aron oli esimeses kvalifikatsioonis 18., kaotust Ticktumile kogunes 1,700 sekundit.

Teine kvalifikatsioon on kavas reedel ja põhikvalifikatsioon laupäeval.