Esimest korda sellel rallil startivad Jeets ja Toom olid kvalifikatsioonikatsel 14. kohal, konkurents oli äärmiselt tihe ja vahed väikesed. See tähendas, et stardikohta mindi valima eelviimasena ja nii olid nad sunnitud valima teise stardikoha, mis reeglina kruusarallidel hea stardikoht pole. Esimesel kolmel katsel sõideti TOP 20 piiril aegu. Reedesel viimasel katsel oli neil absoluudi seitsmes aeg ja päev lõpetati absoluutarvestuse 19. kohal.

„Kvalifikatsioonikatsel sai juba selgeks, et konkurents on siin kõva. Palju sõitjaid väikeste vahedega ja kuna valisime eelviimasena stardikohta, siis oli kaks kohta alles. Kahjuks hakkas vihma täna sadama peale seda, kui olime päevaga ühele poole saanud, vihmaga oleks ees sõitmine olnud parem. Ees sõites olid katsed ikka väga libedad ja lahtist kruusa oli palju. Kohati ei olnud meil legend päris hea nende tingimuste jaoks ja kaotasime täna palju aega.Tee pidamine muutus pidevalt ja kokkuvõtvalt saab öelda, et oli väga hea õppetunniga päev ning homme tahame tõusta üldarvestuses kõrgemale,“ rääkis Jeets peale avapäeva Azores Airlines rallil. Reedel stardivad üldarvestuse 10 kiiremat pööratud järjestuses ja siis juba nende järel ülejäänud sõitjad. Reedel on kavas kuus ja laupäeval samuti kuus kiiruskatset.

Azores Airlines ralli liidrid peale avapäeva on Kajetan Kajetanowicz-Jaroslav Baran (Ford Fiesta R5), kelle edu viimase katse võitnud Ralfs Sirmacise-Arturs Šiminsi (Skoda Fabia R5) on vaid üks sekund. Kolmandal kohal on Aleksei Lukjanuk-Aleksei Arnautov (Ford Fiesta R5), kes avakatsel parema nurgaga vastu silda sõitsid, kuid õnneks olid kahjustused minimaalsed ja nende kaotus liidritele on 3,7 sekundit. Jeets-Toom kaotavad liidritele 1.15,1.

Assoorid on Atlandi ookeani põhjaosas asuv arhipelaag, mis koosneb kolmest saarterühmast ja kokku üheksast saarest. Rallit sõidetakse saarestiku peasaare, São Migueli kruusateedel ja tegemist on pika ajalooga ralliga, mida sõideti esimest korda aastal 1965. Sellel aastal on korraldajad sõitjatele valmis pannud 16 kiiruskatset kogupikkusega 215,53 kilomeetrit, millest 89% on kruusal ja 11% asfaldil. Ralli kõige kuulsam ja ühtlasi ka pikim kiiruskatse on vaieldamatult Sete Cidades, mis kulgeb osaliselt kustunud vulkaani serval.

Eurosport teeb kõigist võistluspäevadest ka 30-minutilised kokkuvõtted, neljapäeva kokkuvõte on eetris neljapäeva öösel vastu reedet, kell 00.00, kordus reede hommikul kell 9.30. Reedene kokkuvõte on eetris reede öösel vastu laupäeva, kell 00.00, kordus laupäeva hommikul kell 9.30. Ja laupäevane ning terve ralli kokkuvõte on eetris laupäeva öösel vastu pühapäeva, kell 00.00, kordus pühapäeva hommikul kell 9.30.