Enne viimast etappi Portugalis oli eestlasel võimalus kindlustada endale kolmas koht, kuid sündmused kohapeal ja Uusna enda hea sõit mängisid talle viimaseks päevaks kätte võimaluse võidelda ka kõrgemate kohtade eest.

Uusna alustas võistlust hästi, kui ta oli esimesel päeval oma klassi kiireim ja pakkus konkurentsi absoluutarvestuse liidrile. Olud läksid vihma tõttu päeva peale raskemaks ja Uusna üks kukkumine röövis samuti aega. Kohta omas klassis see ei muutnud, Uusna oli päeva lõpuks oma klassi, E1 juunior kiireim ja teenis väärt punktilisa. Üldkokkuvõttes oli tema koht 13.

Teiseks päevaks oli ringide arvu vähendatud neljalt kolmele ja Uusna alustas päeva tagasihoidlikumalt, kolmanda, krossitesti võiduga tõusis ta neljandale kohale, krossitesti teise läbimisega aga kolmandaks. Ka viimase krossitesti võitis Uusna ja kindlustas endale sellega teise koha klassis E1 juunior.

„Öö otsa sadas vihma ja see tegi olud veel keerulisemaks, kõigil oli siin täna probleeme. Kuid saime oma asjadega hakkama ja päeva kokkuvõttes oma klassi teine. Homme on siis ainult lõpukross, kus läheme klasside kaupa koos rajale. Sarja liider Jack Rowland sai minuti trahvi ja nüüd oleme enne homset krossi kolmekesi koos,“ kommenteeris Rannar Uusna peale teist päeva.

Euroopa meistrivõistluste pronks oli sellel hetkel Uusnal juba käes, kuid nüüd oli tekkinud olukord, kus sai võidelda ka kahe kõrgema koha eest. Enne viimast päeva oli liider Rowlandil 126 punkti, Tommaso Montanaril 119 ja Uusnal 117 punkti.

Viimasel päeval tegi Uusna korraliku esituse, võites krossi omas klassis ja kuna Montanari oli kõvasti tagapool, siis tähendas see seda, et Rannar Uusna võitis oma enduuro debüüthooajal Euroopa meistrivõistluste hõbemedali klassis E1 juunior.

„Täna sujus hästi, sain stardist minema, tegin kolme ringiga vahe sisse ja siis hoidsin seda. Etapivõit ja hõbemedal, ideaalne lõpp hooajale. Aasta esimesele etapile minnes mõtlesin, et kui TOP10 hulgas oleme, on hästi. Kuid läks hoopis paremini ja sellega seoses muutusid ka eesmärgid. Enne viimast etappi keskendusin rohkem pronksile, kuid asjad läksid paremini ja võtsin selle ära, mida konkurendid pakkusid. Loomulikult olen väga rahul,“ võttis Uusna kokku nii hooaja kui Portugali etapi viimase päeva.